Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea şi Omar Massa, miraculoși

-A A +A

Alexandru Tomescu, Sînziana Mircea şi Omar Massa, miraculoși
  Turneul „Stradivarius” din acest an a programat un excepțional spectacol la Sinagogă, avându-i protagonişti pe violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea şi bandeonistul Omar Massa.
  În fața sălii pline, directorul Centrului Județean pentru Cultură, dr. Gavril Țărmure, i-a prezentat pe cei trei artiști, cu cariere prodigioase.
  Despre ce înseamnă cei 10 ani ai Turneului „Stradivarius” a vorbit Alexandru Tomescu, precizând: „Peste 150 de spectacole, la care au venit peste 75.000 spectatori, peste 100.000 km parcurși, pe drumurile din România, așa că s-au simțit cel puțin dublu! Mii de ore de studiu, imposibil de contabilizat. Sprijinirea a numeroase cauze sociale și umanitare (Asociația Nevăzătorilor din România, protezarea copiilor hipoacuzici, dotarea secției de cardiologie a spitalului de copii Marie Curie, Hope and Homes for Children România, salvarea Casei Enescu, deschiderea Academiei de Muzică și Arte Vizuale de la Mihăileni), colaborarea cu numeroși artiști, fie ei muzicieni, actori, pictori, producători video, light designeri, regizori, fotografi și lista poate continua, pentru a vă putea oferi de fiecare dată un spectacol altfel, în care muzica să își găsească calea către inima și sufletul dumneavoastră. Doar un început, ar spune vioara Stradivarius, la cei 315 ani ai ei”.
  Programul a inclus lucrări de: Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate şi Astor Piazzolla.
  Concertul a însemnat compunerea magică a lumii prin muzică, în rolul demiurgic fiind Alexandru Tomescu, ce nu poate fi comparat nici măcar cu sine, pentru că la orice concert se descoperă o altă perspectivă a marelui interpret, care dă senzația că de la desăvârșita interpretare anterioară a urcat miraculos și imposibil, mai sus. Ceva ce nu se poate spune în cuvinte.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close