ULTIMA ORĂ - Rezultat excepțional obținut de Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud la Campionatul European din Elveția: locul 3!

* este cea mai bună clasare a unei școli silvice din România din istoria participărilor la Campionatul European

-A A +A

ULTIMA ORĂ - Rezultat excepțional obținut de Colegiul Silvic ”Transilvania” Năsăud la Campionatul European din Elveția: locul 3 !
  Au promis că ne vor reprezenta țara cu mândrie la confruntarea cu cele mai bune școli de silvicultură de pe Bătrânul Continent și s-au ținut de cuvânt ! Este vorba de echipajul Colegiului Silvic ”Transilvania” Năsăud, care, după ce pe 11 mai au devenit campioni naționali, la sfârșitul săptămânii au reușit să cucerească medaliile de bronz în orașul elvețian Maienfeld, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de Competențe în Silvicultură. Pregătiți de profesorii Gavrilă Neamț, Cristian Cosma (directorul colegiului) și Gioconda Neamț, elevii Ionuț Purcil, Cristian Hângănuț, Leontin Gușă și Valerian Hutopilă au rupt gura târgului și au adus prima medalie pentru România în acest domeniu. Nu a fost ușor, întrucât au fost în competiție cu echipaje din alte 17 țări, foarte multe cu tradiție recunoscută în lume. Ai noștri (care au reușit să adune un total de 9.909 puncte) au fost devansați doar de Austria (Liceul Forestier din Litzlhof - cu 10.379 puncte) și gazdele din Elveția (Maienfeld - cu 10.260 puncte). În spate s-au situat, în ordine, cei din Slovenia, Germania, Olanda, Italia, Norvegia, Serbia, Franța, Polonia, Estonia, Ungaria, Letonia, Suedia, Danemarca, Luxemburg și Finlanda.

  Notabil este și faptul că echipajul nostru a ocupat locul 2 la proba de mânuire a fierăstrăului (schimbarea lanțului, tăietura de precizie, tăietura combinată, cepuirea și doborarea arborelui). Nu a fost numai atât, întrucât am punctat și la impresia artistică, portul nostru tradițional fiind admirat de toți cei prezenți la dineul festiv.

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close