|

Ioan Peteleu: Mai puteți dormi, domnule primar?

-A A +A

Ioan Peteleu: Mai puteți dormi, domnule primar?
Este greu de imaginat cât de mare poate fi durerea acelor părinți care și-au pierdut copiii în tragicul accident de săptămâna trecută de la Viișoara. Din respect pentru familiile îndoliate, cărora le transmit sincere condoleanțe, nu am dorit să comentez acest eveniment în tristele zile care au trecut. O fac acum însă, pentru că situația nu este singulară, iar incompetența crasă a primarului Crețu și dezinteresul total al administrației pe care o conduce pentru problemele reale ale orașului îmi stârnesc, pe zi ce trece, un profund sentiment de repulsie.
De ce un asemenea sentiment? Pentru că văd cum o clică de indivizi, așa-zisa majoritate, care s-a cocoțat pe bugetul orașului, folosindu-l în mod discreționar, are cu totul alte priorități decât satisfacerea nevoilor reale ale cetățenilor care i-au ales și care contribuie la acel buget. Acești indivizi îmbuibați și îmbătați de putere uită de jurămintele pe care le-au făcut cu mâna pe Biblie, atunci când au fost investiți. Iar uitarea și nepăsarea lor omoară oameni.
Din punctul meu de vedere acest nefericit eveniment nu este cu nimic mai diferit decât cazul Colectiv. Și aici, și acolo au murit mulți oameni. Și aici, și acolo a fost un accident. Dar, nici aici, nici acolo autoritățile nu și-au făcut treaba, chiar dacă au fost sesizate. Una este să se întâmple un accident atunci când au fost luate toate măsurile de prevenire ale acestuia și alta este să se întâmple atunci când cei care trebuie să ia acele măsuri de prevenire, fac ureche șută.
În decembrie 2015, după un alt accident tragic petrecut în același loc, l-am interpelat pe primarul Crețu în ședința Consiliului Local, pe această temă. Iată întrebarea mea: „Domnule primar, nu de mult la trecerea de nivel cu calea ferată de la Viișoara a avut loc un tragic accident. Vă întreb, în primul rând în calitate de administrator al drumului, dacă ați solicitat administratorului căii ferate să instaleze sistemele de semnalizare și presemnalizare corespunzătoare (acustice, luminoase), zona respectivă fiind în acest moment una foarte circulată? Și în al doilea rând, dacă ați solicitat să curețe de vegetație zona respectivă pe o porțiune suficient de mare ca să poată fi vizibilă apropierea trenului?”.
Deși nu a fost prima mea intervenție pe această temă, răspunsul primarului a fost unul cât se poate de sec și lipsit de orice sentimente, de parcă nu ar fi murit patru oameni cu câteva zile în urmă (12 decembrie 2015). Iată răspunsul primarului: „Referitor la accidentul de la Viișoara, acuma accidentele sunt accidente, ele se întâmplă. Am trecut de nenumărate ori pe acolo, este vizibilitate dacă oprești așa cum spun semnele de circulație. Dacă nu respecți semnele de circulație, atunci poate fi orice. Sigur că varianta de a instala o barieră fizică e o alta, și referitor la asta, domnule consilier Peteleu, am discutat cu directorul general al SNCFR, încercăm să găsim o formulă ca să rezolvăm problema de acolo, în sensul de a introduce o barieră și apoi pe urmă vom face demersurile în scris”.
Personal, în afară de superficialitate, aroganță și dispreț, nu pot constata altceva în răspunsul de atunci al primarului. Și iată că, după încă un an și jumătate de somn liniștit în jilțul de la primărie, lucrurile stau exact la fel. Trecerea la nivel cu calea ferată de la Viișoara (și nu numai) este tot prost semnalizată, vegetația e cât casa, accidentele se produc, Crețu e tot primar, iar de demersuri ce să mai vorbim?!
Din recentul comunicat al primarului, reiese că o să facă demersuri la cel mai înalt nivel însă nu spune la care. Eu cred că se referă la „cel mai înalt nivel” al incompetenței de care poate da dovadă un personaj jalnic și somnolent, fără sentimente, care conduce după ureche acest oraș. Până una, alta, Bistrița rămâne pe toate planurile o eternă tragedie. Păcat!

consilier local Ioan Peteleu

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Raul

"Nimic nou pe frontul de Vest"...daca ati vazut filmul...asta e natia romana,noi i-am ales dar (editare) lacome de bani au uitat pe cine servesc!Din ce in ce mai incompetenti,mai corupti si mai lacomi de bani,frati cu satana. Daca s-ar da o lege in Europa sa se scoata bordurile sensurilor giratorii peste noapte,multi alesi locali s-ar arunca de pe acoperis!Vor pierde spaga de la administratorii sensurilor!Vad in lumea asta sensuri normale,usor ridicate la centrul discului vopsit in rosu si alb,nimic mai simplu. Nici vegetatia la cale ferata nici cea din curbele rutiere ale judetului nu se curata,asa cum nici pe ei nu-i curata nimic.N-au credinta,n-au suflet.

imaginea utilizatorului Vizitator

Cea mai mare tragedie pentru Bistrita este primarul Cretu care face numai ce vrea muschii lui cu banii contribuabilului, sustinut fiind de o gasca PSD-ista de consilieri. A bagat cateva milioane de euro din imprumuturi bancare, in partia de noroi de pe pasunea din Unirea in timp ce strazile din oras arata jalnic. Toate ineptiile primarului au un pret pe care il suporta bistritenii. Din pacate acest pret este prea mare daca au ajuns sa moara oameni pentru o banala bariera care costa mai putin decat colivia de lux confectionata de Cretu pentru veverite.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close