„Start-Up Nation România”, la... start

-A A +A

„Start-Up Nation România”, la... start
Aplicaţia de înscriere în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru programul „Start-Up Nation România” devine activă începând de joi, de la ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro.
Programul „Start-Up Nation” are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maxim 200.000 de lei. Potenţialii beneficiari au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi înscrie online planurile de afaceri.
Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul „Start-Up Nation” se estimează finanţarea a 10.000 de noi afaceri, prin care se vor crea cel puţin 10.000 de locuri de muncă.
Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, peste 2.500 de testări ale aplicaţiei electronice a programului Start-Up Nation au fost efectuate weekendul trecut, cifră care reprezintă, practic, un sfert din numărul maxim de posibili beneficiari ai programului.
Secretarul de stat în acelaşi minister Ilan Laufer a precizat, la începutul lunii iunie, că pentru a beneficia de acest program prima condiţie este înfiinţarea unei societăţi comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiţie este crearea a cel puţin unui loc de muncă, pe care antreprenorul să îl menţină pentru o perioadă de doi ani.
Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulţi tineri, şi bărbaţi, şi femei, care într-adevăr văd o speranţă în programul Start-Up Nation şi unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanţare 100 la sută nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveţi un plan de afaceri de peste 200.000 de lei, nu puteţi veni cu propriul plan de afaceri”, a precizat Laufer.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close