|

Ce avantaje ai dacă porneşti un business în Parcul Industrial Bistriţa?

-A A +A

Ce avantaje ai dacă porneşti un business în Parcul Industrial Bistriţa?
Ce avantaje ai, tu, ca antreprenor, dacă deschizi sau extinzi o afacere în Parcul Industrial Bistriţa Sud? Locaţie şi infrastructură moderne, facilităţi fiscale şi administrative, servicii de asistenţă. Primeşti mai mult, la bani mai puţini.

Întâi, locaţia şi infrastructura. Vorbim de un parc industrial greenfield, inaugurat în 2015, cu loturi de teren generoase şi infrastructură de utilităţi şi drumuri modernă. Una este să închiriezi un spaţiu într-o fabrică veche, lipită de oraş, cu probleme de acces de multe ori, cu probleme de poluare fonică sau restricţii de mediu, altceva e să te situezi într-o locaţie nouă, construită special pentru industrie, la doar câţiva kilometri de oraş. Loturile de teren din Parcul Industrial Bistriţa Sud sunt pregătite cu utilităţi la cheie: energie electrică (staţie electrică şi posturi de transformare), gaze naturale, reţea apă, canalizare menajeră şi pluvială, inclusiv staţie de epurare proprie, iluminat public stradal şi pietonal. Ele pot fi concesionate sau chiar achiziţionate pentru construirea imediată de hale de producţie sau servicii. Platforma industrială are drum de acces din DN 17, iar în interior sunt construite drumuri, piste de biciclişti, staţii pentru mijloacele de transport în comun, locuri de parcare, parcare pentru autovehicule cu gabarit. De asemenea, concesionarii beneficiază de monitorizare şi pază permanentă, de un punct de informare şi de control cu semibariere.
Apoi, facilităţi fiscale şi administrative. Rezidenţii Parcului Industrial Bistriţa Sud se bucură de facilităţi multiple, cum ar fi: scutirea de la plata taxelor locale pentru avize, certificate sau autorizaţii de construire; scutirea de la plata impozitelor pe teren şi clădiri; asistenţă permanentă din partea societăţii administrator pentru obţinerea tuturor avizelor, certificatelor şi autorizaţiilor necesare demarării afacerii. Administraţia parcului are şi un pachet de bază cu servicii pe care le oferă rezidenţilor: recepţie şi info-point pentru clienţii/vizitatorii rezidenţilor; paza şi monitorizarea permanentă a parcului, inclusiv control registru trafic auto; întreţinerea/repararea/mentenanţa infrastructurii comune a parcului; iluminatul public stradal şi pietonal; curăţenie şi întreţinere spaţii verzi; paza şi stingerea incendiilor.
În al treilea rând, servicii suplimentare de asistenţă. La cerere, administraţia parcului oferă rezidenţilor: asistenţă pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă şi ajutoare de stat; asistenţă pentru crearea de companii mixte şi parteneriate cu societăţi străine; finanţarea construirii halelor de producţie şi închirierea acestora pe termen mediu/lung (lease-back). În viitorul apropiat, în parc va exista şi un incubator de afaceri, dotat cu micro-hală de producţie, care va găzdui firme de tip start-up. Aici, vor putea fi lansate produse industriale, vor putea fi testate, după care vor fi integrate în producţia de serie, în strânsă colaborare cu investitorii existenţi deja în parc.

Parcul Industrial Bistriţa Sud
Despre Parcul Industrial Bistriţa Sud
Parcul Industrial Bistriţa Sud este unul public, aflat în proprietatea municipiului Bistriţa, şi a fost construit printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste 6 milioane euro. Platforma, situată în apropierea intersecţiei dintre drumurile naţionale 17 (Bistriţa – Cluj) şi 15A (Bistriţa – Reghin), în localitatea componentă Sărata, are o suprafaţă totală de 30 de hectare, din care aproximativ 19,6 hectare sunt destinate concesionării către investitori. În acest moment, parcul are 10 rezidenţi, iar administraţia se află în negocieri aproape de finalizare cu câţiva investitori străini de mărime medie, care vor da în curând răspunsul final cu privire la sosirea în Bistriţa. În perioada următoare, administraţia parcului oferă spre concesionare ultimele parcele rămase necontractate, analizând în paralel şi posibilitatea extinderii platformei existente sau chiar a înfiinţării unui alt parc industrial.
Pentru detalii privind loturile de teren încă disponibile, vă rugăm să contactaţi societatea administrator la sediul din strada N. Titulescu Nr. 6, sau la telefon 0752-043404, e-mail: [email protected]

Informaţii suplimentare:

www.bizpark.ro

https://www.facebook.com/bizpark.ro/

http://www.bizpark.ro/clip-publicitar-business-park-bistrita-sud/

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Economic

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close