Ploi de Cod Galben în Bistriţa-Năsăud, cu risc de inundaţii

-A A +A

Ploi de Cod Galben în Bistriţa-Năsăud, cu risc de inundaţii
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de sâmbătă, până luni dimineaţă, în peste 20 de judeţe, inclusiv Bistriţa-Năsăud.
În toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50 - 70 l/mp", potrivit ANM.
Fenomene de Cod Galben anunţă şi Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în mai multe bazine hidrografice. De scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi de creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie este vizat şi Someşul Mare, până duminică dimineaţă.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud”, atenţionează INHGA.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close