Liberalii își aleg sâmbătă un nou președinte

Robert Sighiartău, cu șanse mari de a deveni secretar general al PNL

-A A +A

Liberalii își aleg sâmbătă un nou președinte
Robert Sighiartău, cu șanse mari de a deveni secretar general al PNL
Robert Sighiartău, cu șanse mari de a deveni secretar general al PNL
Congresul liberalilor pentru alegerea unui nou președinte al PNL începe sâmbătă, la Romexpo, funcție pentru care candidează Cristian Bușoi și Ludovic Orban. Cei aproximativ 5.000 de delegați la Congres vor opta pentru un nou președinte, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).
Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura la funcția de președinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorți, el își va susține moțiunea „PNL — Forța Dreptei” — după Cristian Bușoi, care candidează cu moțiunea „PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică”.
Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Național de Coordonare unde vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC.
Liberalii își aleg sâmbătă un nou președinte
Robert Sighiartău, cu șanse mari de a deveni secretar general al PNL
Robert Sighiartău, cu șanse mari de a deveni secretar general al PNL
Dacă Cristian Bușoi îi susține în echipa sa pentru funcțiile de prim-vicepreședinți pe Nicolae Robu, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc, dar și pe Viorel Cataramă, iar pentru cea de secretar general al PNL pe Dan Motreanu, la rândul său, Ludovic Orban propune o echipă care să îi cuprindă pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu ca vicepreședinți. Propunerea lui Ludovic Orban pentru funcția de secretar general al partidului este Robert Sighiartău, deputat PNL de Bistrița-Năsăud și fost președinte interimar al organizației județene până la alegerile locale interne din această primăvară.
Cum majoritatea organizațiilor județene ale PNL și-au declarat susținerea pentru Ludovic Orban la șefia partidului, iar secretarul general al partidului este propus de președintele, Robert Sighiartău are mari șanse să devină, după acest Congres, al doilea om în PNL.
Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.
La congresul din acest sfârşit de săptămână, filiala Bistrița-Năsăud a PNL participă cu 91 de delegaţi. Dintre membrii organizației județene, Ioan Turc, Robert Sighiartău și Teodor Hășmășan candidează pentru funcții în Biroul Politic Național. Avocatul Diana Morar și-a depus candidatura pentru un loc în Comisia de Arbitraj a partidului.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Este tare simpatic domnul Ludovic ...
De la tribana, in fata tuturor posturilor de TV si massmedia, la sfarsitul convorbirii foarte "gaunoase" la adresa celor aflati la putere, mai ales fata de PSD ( in spetza ) ... s-a pronuntzat pentru " o lupta la baionete, de la om la om... " cu o voce si o crispare a fetzei de parca era fatza in fatza cu "diavolul" ... dupa care a salutat in stil " Heil Hitler " - ( nu stiu daca asa se scrie... ) , ca si Mavrik , sau cum se numeste... ala din Finlanda, sau Norvegia... criminalul ... care a omorat atatia oameni si care in fata presei , al posturilor tv si al organelor de judecata, de fiecare data saluta in acest "stil" .
Dupa ce a salutat , a avut o ezitare, cred ca si-a dat seama de gafa facuta , daca cu adevarat n-a fost o "gafa involuntara" ... si daca nu cumva este in aceiasi "parte" cu fostul primar de Constantza, cand defila pe scena imbracat in ofitzer nazi... impreuna cu copilul sau... si cand , cu nerusinare , ne-a salutat astfel pe toti ... "privitorii la TV" si nu numai !
Asadar domnule Orban, mai in ras si mai in gluma... " Heil Hitler " ... !!??? Te intrebam doar ... ca nu putem noi, sa-ti bagam "pumnul in gura " si nici "brisca-n ... creier" ... daca asa gandesti si asa "hapucaturi" vei avea. Speculez doar... datorita salutului sau tare "simpatic"... , facut, la sfarsitul "prelegerii" sale in fata TV... ocazionat de " victoria... " in alegerile ( lor ) interne de partid .
Imi cer scuze daca am gresit, ori am avut o interpetare nefondata ... cumva, la aceasta simpatica ... "scena politica" !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close