|

35 de permise de conducere reţinute la sfârșit de săptămână

-A A +A

35 de permise de conducere reţinute la sfârșit de săptămână
În perioada 16-18 iunie a.c., poliţiștii bistriţeni au acţionat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judeţ şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. În perioada menţionată, la nivel judeţean au fost aplicate 673 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 184.920 lei, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, ca urmare a unor nereguli tehnice constatate, poliţiștii au retras 14 certificate de înmatriculare. Totodată, faţă de 35 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru diverse abateri.

Exemple:
La data de 16 iunie a.c., poliţiștii din cadrul Poliţiei orașului Sângeorz-Băi au identificat în trafic un bărbat de 28 ani, din Cormaia, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat prin localitate. În urma verificărilor efectuate, poliţiștii au constatat că tânărul are permisul de conducere reţinut. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
La data de 17 iunie a.c., poliţiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au identificat în trafic un bărbat de 60 ani, din Podirei, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Chintelnic aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
La data de 17 iunie a.c., poliţiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un tânăr de 23 ani, din Nimigea de Sus, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Bistriţa, fiind sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
***
De asemenea, la data de 18 iunie a.c., poliţiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Ţagu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Bistriţa, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiștii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close