Costin Soare, cu o veritabilă istorie a muzicii pentru chitară

-A A +A

Costin Soare, cu o veritabilă istorie a muzicii pentru chitară
  Pe scena Sinagogii, chitaristul Costin Soare a susţinut sâmbătă, de la ora 19.00, recitalul „De la Bach la Beatles”, în cadrul unui turneu naţional.
  În deschiderea evenimentului, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, dr. Gavril Ţărmure, a făcut o prezentare amplă a muzicianului care, după studii la Academia Naţională de Muzică, se manifestă atât ca interpret, cât şi ca pedagog al chitarei şi lăutei, fiind unul dintre cei mai activi muzicieni ai generaţiei sale, prin recitaluri şi concerte susţinute la Ateneul Roman, Sala Radio, Ploieşti, Braşov, Timişoara, Sighişoara, Constanţa, Buşteni, dar şi în Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie şi Japonia. Repertoriul său cuprinde lucrări din diferite epoci stilistice. În 2011 a obţinut titlul de Doctor în Muzică, cu menţiunea „Magna cum laudae”, pentru teza de doctorat intitulată „Sonata pentru chitară în perioada 1920-1950 – Generaţia neoromantică”, a mai spus dr. Ţărmure.
  Recitalul de sâmbătă a cuprins o amplă plajă de titluri, de la Bach, la Beatles, aşa cum şi-a intitulat recitalul, cu compoziţii dintre cele mai strălucite ale istoriei muzicii, cucerind publicul bistriţean, sensibil şi care a răspuns entuziast la armoniile chitarei.
  Cum obişnuieşte de o vreme, în cadrul unui proiect personal, artistul plastic Alu Popandron a realizat, în galeria „Lina” a Sinagogii, o „transcripţie” plastică a armoniilor cântate la chitară de Costin Soare, tabloul fiind semnat de amândoi artiştii.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close