|

Curs de instruire în Penitenciarul Bistriţa, în cadrul unui proiect cofinanţat din fonduri UE

-A A +A

Curs de instruire în Penitenciarul Bistriţa, în cadrul unui proiect cofinanţat din fonduri UE
În perioada 19 iunie – 23 iunie 2017, în cadrul proiectului „EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate”, paispresprezece reprezentanţi din patru organizaţii internaţionale (Italia, Spania, Portugalia și Grecia) vor participa la un curs de instruire organizat de Penitenciarul Bistriţa, prin specialiștii Serviciului de Educaţie și Asistenţă Psihosocială.
În agenda cursului, se vor regăsi numeroase activităţi circumscrise modelului de reintegrare socială dezvoltat și aplicat de sistemul penitenciar din România, prezentarea unor modele de bune practici de pe plan local și a unor modalităţi de integrare pe piaţa muncii a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate.
În cursul zilei de luni, delegaţia va fi prezentă la activităţile pregătite în Penitenciarul Bistriţa, urmând ca marţi Centrul de Reintegrare Socială „Onisim” să fie gazdă. Miercuri, 21 iunie 2017, dna conferenţiar universitar dr. Sorina Poledna, din cadrul Facultăţii de Asistenţă Socială a Universităţii Babeș–Bolyai, va susţine la Clubul Coșbook din cadrul Bibliotecii Judeţene „George Coșbuc” o prezentare cu referire la modalităţi de reducere a recidivei. În cursul aceleiași zile, începând cu ora 18.00, trupa de teatru a persoanelor private de libertate va fi prezentă pe scena de la Sinagogă cu un nou spectacol. Joi, 22 iunie 2017, grupul va vizita Fundaţia „Inocenţi”, dar și Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet. Vineri, 23 iunie 2017, grupul de lucru se va reuni la Penitenciarul Bistriţa pentru conturarea concluziilor și trasarea direcţiilor de acţiune viitoare.
Proiectul „EDUCATE. Educators for Inclusive and Effective Reintegration of Inmate” se derulează pe durata a 24 de luni, începând din luna noiembrie 2016, perioadă în care se vor desfășura întâlniri transnaţionale, sesiuni de formare pentru personalul de penitenciar, precum și o diversitate de activităţi orientate spre schimbul de bune practici în problematica reintegrării sociale a persoanelor care au fost în detenţie.
Proiectul este cofinanţat din fondurile Uniunii Europene, în cadrul programului Erasmus +, KA2 – Parteneriate strategice, domeniul Educaţia adulţilor, Penitenciarul Bistriţa fiind partener alături de organizaţii neguvernamentale din Italia, Grecia, Portugalia și Spania, implicate în activităţi de reintegrare socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.
Menţionăm că, în luna martie a acestui an, cinci specialiști în domeniul reintegrării sociale din Penitenciarul Bistriţa au participat la un curs de instruire organizat de coordonatorul parteneriatului, L'Ovile – Cooperativa de Soliedarità Sociale, în Reggio Emilia (Italia).

responsabil implementare proiect Penitenciarul Bistriţa,
subcomisar de penitenciare Laura Opriș

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close