Evaluarea Naţională: S-a ieșit cu zâmbetul pe buze de la Limba română

* genul liric și atletul Usain Bolt nu le-au dat prea multe bătăi de cap elevilor, zic ei

-A A +A

Evaluarea Naţională: S-a ieșit cu zâmbetul pe buze de la Limba română
  Au afişat zâmbete şi optimism absolvenţii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud, care s-au arătat de-a dreptul fericiţi de subiectele care le-au picat la prima probă a examenului de Evaluare Naţională, cea la Limba română.
  La primul subiect, am avut de rezolvat mai multe cerinţe, pornind de la poezia «Ploaie», de Magda Isanos. În principal, am demonstrat că poezia cu pricina aparţine genului liric. Apoi, la cel de-al doilea subiect, ne-am concentrat pe un text ce făcea referire la atletul de legendă care este Usain Bolt, cel mai rapid om de pe pământ, text la care am avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de gen, substantive și propoziţii. Tot la acest subiect, am avut un subpunct în care a trebuit să descriem o întâmplare imaginară sau reală petrecută la o competiţie sportivă. Per total, am vorbit și cu colegii, suntem foarte mulţumiţi după prima zi de examen”, ne-a declarat, zâmbitor până peste poate, unul dintre elevii năsăudeni, la ieşirea din examen.
  Miercuri va avea loc proba la Matematică (probă scrisă), iar joi se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul 16.00 – 20.00. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afișate pe 30 iunie.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Economic

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close