Reabilitare aproape de finalizare

Veste bună! Din 17 iulie se reia circulaţia trenurilor de călători între Ilva Mică și Rodna Veche

-A A +A

Veste bună! Din 17 iulie se reia circulaţia trenurilor de călători între Ilva Mică și Rodna Veche
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
  După trei ani și șapte luni în care linia nu a fost utilizată, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători va relua, începând cu data de 17 iulie, circulaţia feroviară între Ilva Mică și Rodna Veche, trenurile venind mai ales în întâmpinarea elevilor navetiști.
  Din surse oficiale am aflat că din 15 iulie se vor face probele în ceea ce privește gabaritul și semnalizarea, urmând ca două zile mai târziu circulaţia feroviară către Rodna Veche să fie reluată.
  Zilnic, vor fi trei curse tur-retur de la Ilva Mică la Rodna Veche, după cum urmează:
  * prima, cu plecare din Ilva Mică la 4.50 și întoarcere la Ilva Mică la 6.50, cu legătură pentru trenul Vatra Dornei – Bistriţa;
  * a doua, cu plecare la 10.00 și întoarcere în jurul orei 12.30, cu legătură pentru acceleratul Iași – Timișoara;
  * a treia, cu plecare la 18.50 și întoarcere la 21.30, cu legătură pentru celălalt accelerat Iași – Timișoara.
  Să mai spunem că lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare pe traseul respectiv au ajuns, marţi, la intrarea în localitatea Maieru dinspre Sângeorz-Băi.
  Privind retrospectiv, locuitorii de pe Valea Someşului Superior care se deplasau cu trenul pe ruta Ilva Mică - Rodna Veche şi retur au rămas fără transport feroviar din data de 15 decembrie 2013. Serviciul de transport feroviar pentru călători era operat de către o firmă privată din Cluj-Napoca, care, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor, a decis să-şi suspende cursele pe ruta respectivă. S-au invocat atunci cheltuielile de exploatare prea mari. Pe de altă parte, tot din 15 decembrie 2013, din motive de profit, firma clujeană s-a reorientat, mutându-şi calabalâcul pe Valea Bârgăului, pentru a gestiona traficul de călători pe relaţia Bistriţa Nord - Bistriţa Bârgăului şi retur.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (8 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close