Diana Morar (PNL): „Atunci când afli că nu îți mai dă pe datorie, te apucă disperarea”

-A A +A

Diana Morar (PNL): „Atunci când afli că nu îți mai dă pe datorie, te apucă disperarea”
Sursă foto: Facebook Diana Morar
Avocatul bistrițean Diana Morar a făcut un rechizitoriu dur la adresa principalului partid de guvernământ din România, PSD, pe al cărui lider, Liviu Dragnea, îl acuză de „disperare cronică” și „acțiuni pripite (...) demarate în forță, în încercarea de a nu pierde controlul”.
„Disperarea cronică la care a ajuns PSD ne-a fost arătată în deplinătatea ei prin acțiunile pripite ce au avut loc pe scena politică în ultima săptămână, demarate în forță, in încercarea de a nu pierde controlul asupra oastei social-democrate, de către dictatorul suprem”, a scris vineri, pe pagina personală a rețelei de socializare Facebook, Diana Morar.
Avocatul califică drept „disperată” și acțiunea de demitere a Guvernului Grindeanu, pentru neperformanța de a implementa programul de guvernare, urmată la scurt timp de instalarea unui guvern nou format din majoritatea foștilor miniștri evaluați de PSD ca „neperformanți”, dar cu un program de guvernare ajustat.
„Ce e cu noul program de guvernare, care a apărut din neant, cuprinzând măsuri pompieristice, nefundamentate și evident nesustenabile? Pare a fi rodul disperării.
Și al neputinței. Al neputinței de bani. Lipsa de bani. Întrebarea primordială a disperării este: cum facem rost de bani? Una dintre măsurile absolut aberante și nesustenabile este de a impozita firmele pe cifra de afaceri și nu pe profit. Practic sa adopți asemenea măsuri fără o prealabilă consultare a mediului de afaceri, în condițiile în care 49% din firmele din România sunt cu capital privat străin, iar 41% sunt firme private românești, diferența fiind cu capital de stat, înseamnă nu doar ignoranță, ci inconștiență”, consideră Diana Morar.
Specialistă în drept, Morar atrage atenția asupra existenței unei Directive Europene (77/388/CEE) care interzice impozitarea pe cifra de afaceri.
„Directivele Europene primează în aplicare, statele membre UE fiind nevoite să-și adapteze legislația in conformitate cu acestea”, explică ea.
Diana Morar a fost aleasă la ultimul Congres al PNL judecător la Curtea de Arbitraj a partidului, instanţa supremă de jurisdicţie, cu atribuţiuni şi competenţe privind respectarea prevederilor Statutului, Codului Etic şi a Regulamentelor, păstrarea disciplinei şi a moralităţii în cadrul organizației politice.
Potrivit statutului, Curtea de Arbitraj este un organism constituit în interiorul PNL care are o activitate independentă și nu este subordonat niciunui organism de conducere. Coordonează, din punct de vedere administrativ, activitatea Consiliilor Teritoriale de Arbitraj judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti. Curtea are 24 de judecători, aleşi de către Congres pentru un mandat de patru ani.

(Textul integral : AICI)

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Da doamna Diana... asa este cand " nu-ti mai da pe datorie "... !

imaginea utilizatorului Cititor

Dvs dati pe datorie, doamna Diana ? N-as prea crede !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close