Adus la spital, după ce a fost mușcat, probabil, de o viperă în zona Dornișoara

-A A +A

Adus la spital, după ce a fost mușcat probabil de o viperă în zona Dornișoara
Un apel prin 112 a anunțat că, la orele amiezii de duminică, un bărbat a fost mușcat, cel mai probabil, de o viperă, în zona satului sucevean Dornișoara, aflată la limita cu județul Bistrița-Năsăud, mai precis cu Pasul Tihuța. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU BN, Marius Rus, până la întâlnirea cu Echipajul de Prim-Ajutor SMURD Prundu Bârgului victima va fi coborâtă din zona împădurită unde se afla de către aparținători. Bărbatul urmează să ajungă la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Cineva a omorat un pui de vipera, in cartierul Unirea, in zona Casei Agronomului, deci atentie oameni buni, ca printre vegetatia deasa si netaiata, buruienile si iarba necosita, gunoaiele neasanate, etc. etc. te poti trezi si cu un "balaur sau crocodil " in casa ! Interesant ca sarpele a fost prins de un motan din batatura ... care se lupta cu el si miorlaia " ca din gura de sarpe " ... avertizandu-si stapanul , care a anihilat sarpele taindu-i capul cu o lopata avuta la indemana .
De unde dracu au aparut pana si-n zona urbana... stiu probabil doar "narozii" din Bargaie, care au avut crescatorie de vipere, au dat faliment si probabil le-au aruncat aiurea, in vegetatia diprejur...
Deci, curatati-va gunoaiele si balariile de pe langa casa si nu creati zone favorabile dezvoltarii soarecilor, sobolanilor si ... acestui gen de reptile .
Cu siguranta ca daca a iesit " la drumul mare " acest " pui " in zona mai sunt si alti serpi ( daca a fost pui, ca avea in jur de 30 cm , maro pe spate cu puncte negre unite intre ele ca si ganterele ptr sportivi si verde cu galben pe abdomen - pe care mi l-a aratat si mie ... atata doar ca liniile negre erau transversale , nefiind unite intre ele, cum am vazut pe internet la acest sarpe pus in acest articol, dar semana perfect , fiind probabil doar un "pui" ... ) .

imaginea utilizatorului Cititor

M-am uitat pe internet si am descoperit faptul ca sarpele de alun si/sau cel de apa, este maroniu si are astfel de puncte negre, unite intre ele ( sau nu ) si NU ARE ACEL ZIG-ZAG PE SPATE , cum au viperele . Seamana cu vipera, dar nu are zig-zagul. Am citit acolo ca serpii de alun , de casa sau de apa, nu sunt veninosi si stau in zona unde au soareci, mormoloci si pestisori de balta , dar care si ei va pot musca . Viperele, sunt gasite mult mai rar si cu totul accidental pe langa casele oamenilor, depinde de balariile dimprejur, pe care nu le mai taie nimeni . Oricum:
- uitati-va pe unde calcati, nu intrati in balasii fara cizme de cauciuc in picioare si cu pantaloni lungi si grosi, imbracati adecvat daca-i musai sa mergeti prin astfel de locuri ,
- bateti cu un batz vegetatia si iarba pe unde trebuie sa treceti ca sa speriati reptilele sa le lasati loc sa fuga,
- nu puneti mana in locurile intunecate, sub pietre, busteni sau alte obiecte de pe sol unde se pot ascunde aceste reptile si
- cand mergeti la verde, aveti grija unde va puneti patura, rucsacele ( bagajele ) si incaltzamintea, ca reptilele si/sau paianjenii se pot baga in ele si le duceti acasa, in spate si va pot musca de gat ori de cap, chiar in momentul transportului .
- De regula, daca te descalti la verde, incaltzarile se pun implantate in bete, cu gura in jos si la inaltime , sa nu fie tentati serpii sa isi caute ascunzis in ele, iar hainele, agatzate sus intr-un batz sau creanga implantata pe sol inafara vegetatiei sau pe masina cu care v-ati dus acolo , daca puteti si aveti voie sa accesati cu masina in acrea zona . Nu le puneti intrun copac, ptr ca pe crengile acestuia se pot catzara reptilele si paianjenii in voie.
- Inainte de a va incaltza, bateti cu un lemn incaltzarile si scuturati-le fara sa bagati mana in ele, iar rucsacele si alte bagaje, se fie puse desupra ori in masina si nu lasate jos pe sol .
- Ideal ar fi sa aveti la voi injectii cu antiviperin daca efectuati astfel de expeditii in terenuri indepartate si izolate de civilizatie .
- Nu umblati prin vegetatie imbracati doar ca la plaja, in slip si cu slapi ca puteti fi muscati de reptile si/sau paianjeni veninosi .
- Cu alte cuvinte, cascati bine ochii unde va asezati, bateti bine vegetatia inainte ca sa alungati reptilele, nu umblati pe unde n-aveti ce cauta si nu va asezati in locurile retrase, izolate, singuri in caz ca o patziti, sa aiba cine va ajuta .
( preluate de pe internet si educative ptr oricine )

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close