|

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, confirmă urgentarea realizării centurii ocolitoare a orașului Beclean

-A A +A

Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, confirmă urgentarea centurii ocolitoare a orașului Beclean
foto: www.primariabeclean.ro
Oraș în plină dezvoltare şi cu un aflux turistic tot mai mare, Becleanul se confruntă în ultimul timp cu o circulaţie tot mai intensă și mai sufocantă, generatoare de aglomeraţie și trafic îngreunat ca urmare a amplasării sale pe un drumul naţional–european. Din acest motiv, de câţiva ani, autorităţile locale beclenare fac demersuri insistente pentru construirea unui traseu rutier ocolitor al oraşului, necesitatea acestei investiţii prioritare fiind abordată în toate discuţiile oficiale cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor, inclusiv cu ministrul de resort. Demersurile întreprinse de către primărie au adus subiectul pe agenda de lucru a guvernului, astfel că şoseaua de centură a oraşului Beclean a fost cuprinsă în Master Planul naţional de transport. Deoarece acest proiect este unul de maximă prioritate pentru administraţia publică locală, chiar recent conducerea primăriei beclenare a solicitat, printr-o adresă către Ministerul Transporturilor, urgentarea construirii centurii ocolitoare a oraşului.
Răspunsul ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a sosit cu promptitudine, acesta anunţând autorităţile locale beclenare despre iniţierea activităţilor privind promovarea investiţiilor, prioritizând centura ocolitoare a oraşului Beclean într-o primă etapă, în acord cu prevederile bugetare anuale destinate infrastructurii de transport din strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României.
Astfel, spre mulţumirea administraţiei publice locale din Beclean, ministrul se arată consecvent faţă de angajamentul luat în urmă cu ceva timp, într-o vizită efectuată în oraş, când, ca urmare a prezentării situaţiei traficului rutier aglomerat din localitate, a promis susţinerea sa pentru proiectul unei şosele de centură a Becleanului.

Caius Diugan,
purtător de cuvânt al Primăriei Beclean

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Cu putina bunavointa si cu ajutorul PSD, pana mai e la putere, orasul Beclean poate avea o varianta ocolitoare destul de repede. Centura orasului Beclean este prevazuta in Masterplanul de transport cu o lungime de 6 km si cu o valoare de 16,2 milioane euro. Este adevarat ca varianta ocolitoare a Becleanului la fel ca şi Centura Bistriţei sunt prinse în proiectul de realizare a drumului expres Turda – Dej –Satu-Mare –Halmeu, care de la Dej are o derivatie de 60 km spre Bistrita, in care se include si Centura Beclean. De altfel valoarea de 16,2 mil.euro desi pare mare, ea se explica prin faptul ca e vorba de 6 km de drum expres pe 4 benzi ce regim de viteza sporit. Asadar, cunoscandu-se traseul drumului expres, pot fi demarate proceduri astfel ca tronsonul care include centura Becleanului sa fie executat in regim de urgenta. Trebuie doar sa vrea si Grivei (Dragnea).

imaginea utilizatorului Cititor

Pai, chiar... te apuca groaza cand trebuie sa treci prin Beclean cu masina... , dar nici cu Bistrita nu imi este mai ok... , ptr ca proiectul cu "copertile rosii " facut de exo-comunistii aflati azi la putere, a fost " aspru criticat si atacat " fel si chip de cei cu "copertile cu.fu.rite la culoare " ... desi era din banii publici ai Comunitatii Europene si au bagat tot felul de " strambe" ... ba ca are copertile rosii, ba ca se face drumul pe acolo ca au ei edilii nostri anumite interese, ba ca-i zice "centura" si "aia"... se pune doar la "nadragi" ... , ba ca una, ba ca ai'lalta si numa nu si nu... si "Hevu . ropa" s-a saturat ( manca-t-as... ) de aceasta "tem.beli.tate " si au dirijat banii " halocati, haltora", care nu au mai facut atatea tarantele de parca noi toti am fi dusmanii de moarte unii impotriva celorlalti ... si n-ar fi lucrari de utilitate publica, pentru " toate culorile pamantului " .
Cred ca tot asa se va intampla si cu " cureaua " Becleanului ( ca sa nu-i mai zic "centura " ... ca iar n-o sa se potriveasca "nadragilor" de la anumite culori de pantaloni ( mai mult ori mai putin scurti ) ca si " creierele " celor care-i " imbraca " ! .

imaginea utilizatorului Nasaudean

Toata lauda primarului si angajatilor Primariei Beclean pentru proiectele depuse pentru "centura"ocolitoare a orasului Beclean ! La Salva, Nasaud si Sangiorz-Bai: cand ?Mai asteptam de la edilii acestor localitati sa se trezeasca pana nu este prea tarziu...Se ptrevede circulatia prin aer deasupra localitatilor cu noile moto-avo-mobile ce se vor inventa inaintea soselelor de centura....

imaginea utilizatorului vizitator

Am postat ieri seara un comentariu despre soselele de centura care ar trebui facute si la Salva,Nasaud si Sg.-Bai....Nici pana acum nu s-a publicat...Care este motivul ? Nu ati avut vreme sa-l analizati ? Nu s-au spus lucruri urate....

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close