Bistrița-Năsăud, pe locul 2, la etapa interjudețeană a concursurilor Serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

-A A +A

Bistrița-Năsăud, pe locul 2, la etapa interjudețeană a concursurilor Serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă
  Joi și vineri, stadionul "Jean Pădureanu" din Bistrița a găzduit faza interjudețeană a concursurilor profesionale pentru Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din șase județe. La competiție au participat șase servicii voluntare și trei servicii private, mai precis echipajele din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Bistriţa - Năsăud, judeţul nostru fiind reprezentat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumitra şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă S.C. Silvania Internaţional Lunca Ilvei. Reprezentanții judeţului Bistriţa - Năsăud au avut o evoluţie bună, reuşind ca ambele echipaje să se claseze, în clasamentul general, pe locul 2. SVSU Dumitra s-a clasat pe locul 1 la proba “Ştafeta 4X100m”, iar SPSU Silvania Internaţional a obţiunut cea mai bună performanţă la proba “Realizarea dispozitivului de intervenţie”.

  Clasamentul general se prezintă, astfel:

  Servicii volunatre pentru situaţii de urgenţă:
  Locul 1: SVSU Râşnov – judeţul Braşov
  Locul 2: SVSU Dumitra – judeţul Bistriţa – Năsăud
  Locul 3: SVSU Boroşneu Mare – judeţul Covasna
  Menţiune: SVSU Iernut – judeţul Mureş, SVSU Vlăhiţa – judeţul Harghita şi SVSU Stremţ – judeţul Alba.

  Servicii private pentru situaţii de urgenţă:
  Locul 1: SPSU Schaeffler – judeţul Braşov
  Locul 2: SPSU Silvania Internaţional Luna Ilvei – judeţul Bistriţa - Năsăud
  Locul 3: SPSU Kastamonu – judeţul Mureş

  ”Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din fiecare judeţ.
  Întrecerea constă în trei probe: „Pista de îndemânare şi viteză”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.
  Pe parcursul acestor manifestări se au in vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă”, a dat detalii Marius Rus, purtătorul de cuvând al ISU ”Bistrița” BN.

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close