O calitate: a fi râvnaci

-A A +A

O calitate: a fi râvnaci
Astăzi, în viaţa publică și viaţa politică (mai ales) important este să fii râvnaci. În cazul lui Liviu Dragnea, prin toate întreprinderile sale, se vede de la Bruxelles că președintele Camerei Deputaţilor are râvna să ajungă prim-ministru. Asta, ca să le demonstreze el dușmanilor săi că: „Vezi, mă? Se poate!”. Abia așteaptă politicianul pesediștilor să pună șaua pe români.
De câteva zile, televiziunile, prin moderatorii de emisiuni, prin agitatorii plătiţi, prin politologi și corespondenţii centrali sau teritoriali, numai tema asta o dezbat, mai importantă decât oricare alta, cum să ajungă Dragnea membru al Guvernului, adicătelea premier.
Râvna asta însă se împiedică de Codul Penal și de alte prevederi. Când Dragnea l-a desemnat pe Sorin Grindeanu prim-ministru, aceasta a fost tema principală pe care șeful PSD i-a băgat-o în programul de guvernare, despre care Liviu Dragnea face atâta gură când vine vorba despre administrarea ţării. Despre autostrăzi, nici poveste, și toţi guvernanţii de până acum au ţinut-o și o ţin langa: Nu avem fonduri!
(Da', ca să dau un exemplu vechi, ungurii de unde au fonduri? Bulgarii de unde au fonduri? Au pentru că au știut să-și guverneze ţările. La noi, de la Adrian Năstase încoace, în frunte cu Traian Băsescu și cu premierii lui – să nu uităm că pe Victor Ponta Băsescu l-a uns prim-ministru! – s-au ocupat numai de peticeli. Nici măcar drumuri judeţene nu au fost reabilitate, decât pe ici, pe colo, ca să scoată ochii cetăţenilor. Căci prima ocupaţie a șefilor de judeţ a fost cum să încheie pe banii statului contracte „babane” cu societăţile teritoriale de drumuri și poduri, că doar acolo era ţâţa de muls!).
În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, premierul Grindeanu nu și-a prea făcut tema de casă, mai mult a mimat. De aceea PSD a recurs la ceea ce nu a văzut Europa: să-ţi dai afară propriul premier prin moţiune de cenzură! La rubrica asta PSD chiar a pus-o de mămăligă cu mătasea broaștei.
Acum i-a venit rândul lui Mihai Tudose să „studieze” Codul Penal și alte prevederi și, prin eliminarea unor părţi din legi, să-l scoată basma de borangic pe șeful lui, Liviu Dragnea, care în preajma moţiunii de cenzură iniţiate mai dăunăzi (știţi dvs!) de PSD era gata-gata să vândă și ţara ungurilor, UDMR și celorlaltor minoritari, numai să-i iasă schepsisul. Norocul lui Dragnea a constat în faptul că formaţiunea teleormăneanului a fost ajutată de deputaţii minorităţilor naţionale, care, spus direct, sunt niște nătărăi și linge-blide.
Mihai Tudose, se vede și prin felul cum abordează chestiunile fierbinţi, este acum în chingi. Cum să o scoată pe mânecă, să creeze breșa pentru ca Dragnea să poată fi numit membru al Guvernului? Numai că, zic ăștia de pe sticlele TV, nu-i chiar așa de simplu. Că la noi legile sunt făcute după capul lui Ion Iliescu, care legi sunt toate interpretabile, permisive, fiecare magistrat putând să le descifreze după poftele sale! Eu zic de pe acum că Mihai Tudose nu va răzbi mult în această bătălie-confruntare pentru spălarea de păcate și mirungere a lui Dragnea și, nu peste multă vreme, PSD va numi un nou premier, pe care Klaus Iohannis îl va accepta foarte repede, tot așa de repede ca pe Tudose, numai să nu mai audă de scandaluri politice.
Pe lângă toate astea, recent presa s-a prins de o codiţă a lui Dragnea jr., care a apărut în tăvălugul presei ca o mirare, ca o stafie ce bântuia prin ţărișoara noastră, iar acum, răii ăștia de la presă tind să-l înșface și de urechi, și de rât.
E, într-adevăr, o calitate să fii râvnaci.

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Liviu Dragnea, pentru a scăpa de puşcărie şi pentru a-şi salva averile, nu s-ar da la o parte de la nimic. Ca si cum Romania nu ar avea alte prioritati, imediat ce a ajuns la putere, Guvernul Grindeanu a incercat sa umble la temelia statului de drept prin introducerea pe furis a Ordonantei 13, in sedinta de guvern "noaptea ca hotii". Numai vigilenta presedintelui Klaus Iohannis si amplele proteste de strada din capitala si din marile orase au dus la retragerea controversatei ordonante si restabilirea ordinii de drept. Dar, pericolul nu a trecut.
Guvernul Tudose vrea să abroge legea care nu-i dă voie lui Liviu Dragnea să fie prim-ministru şi face altă lege care sa-i permită.
Proiectul de lege pregătit de actualul executiv abrogă Legea 90/2001, care interzice unei persoane condamnate penal să fie membru al Guvernului. Modificarea propusă de Guvernul Tudose va excepta de la această interdicție persoanele care s-au reabilitat.

Liviu Dragnea, este în imposibilitatea de a ocupa fotoliul de prim-ministru ca urmare a condamnării sale definitive, în aprilie 2016, la 2 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul referendumului de suspendare a președintelui Băsescu, fiind găsit vinovat de folosirea influenței sau a autorității în scopul obținerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.
Având în vedere că, după cei doi ani de condamnare cu suspendare, Liviu Dragnea are și o perioadă de probă de 3 ani în care nu poate suferi vreo altă condamnare, reabilitarea liderului actual al PSD poate surveni abia în 2021 în cazul în care între timp nu intervine o amnistie.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close