|

Teodorovici propune impozitarea unor activități ale Bisericii, urmând ca banii să meargă în proiecte sociale

-A A +A

Teodorovici propune impozitarea unor activități ale Bisericii, urmând ca banii să meargă în proiecte sociale
Eugen Teodorovici, consilier onorific al primului-ministru și fost ministru al Finanțelor, propune impozitarea unor activități economice ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR), urmând ca banii să fie direcționați strict către proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de școli.
Este o discuție pe care am avut-o acum câțiva ani, în sensul de a discuta cu cei din BOR care sunt acele activități economice care, de comun acord, pot fi impozitate de către stat, iar suma strânsă în urma acestei impozitări să fie mai departe direcționată spre activități de tip social. Este o chestiune pe care și Biserica, și populația, și statul român o pot accepta, pentru că este o direcționare clară a unei sume de bani către nevoi pe care această țară le are”, a spus Teodorovici, prezent la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate.
El a precizat că nu a făcut o evaluare asupra sumei ce s-ar putea colecta de la Biserică, însă la nivel de țară ar fi destul de importantă.
Consilierul guvernamental a adăugat că, la primele discuții, reprezentanții Bisericii s-au arătat deschiși, astfel că subiectul ar trebui reluat.
Repet, este o discuție care a început atunci și nu a apucat să fie concretizată, dar e o discuție la care și ei au fost deschiși, pentru că banii nu erau luați de stat, ci rămâneau mai departe la Biserică, dar erau direcționați clar către un tip de activități cu caracter social”, a adăugat Teodorovici, care este și senator PSD.
Fostul ministru de Finanțe a dat câteva exemple de proiecte care ar putea fi finanțate din acești bani, precum: construirea de orfelinate, reabilitarea de școli, centre de plasament, proiecte pentru oameni în vârstă sau oameni nevoiași.
România are bani. România nu are voie să spună că nu are bani. Din păcate, este o ruptură foarte mare între faptul că există bani și felul în care se cheltuiesc banii. Iar dacă mergem prin țară, vedem oameni care au nevoie, de la cei mici, la cei în vârstă”, a conchis Teodorovici.

Agerpres

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

Da, asa ar fi foarte corect, ptr ca popii ( si pastorii si/sau cum le-or mai zice ) baga-n buzunare " la greu " ... bani ptr orice... si nu-i intreaba absolut nimeni de averile pe care si le fac... si sfideaza pe toata lumea .
Cred ca de fapt, ar trebui ca statul sa ia sub tutela sa toate bisericile, pe toti preotii sa-i faca salariati la stat si absolut totul sa fie in proprietatea sa cu venituri si cheltuieli cu tot , sa nu " miste " nimic fara chitanta ... si cu o evidentza stricta peste tot, asa cum se intampla in mod firesc in toate domenii vietii sociale, economice si politice si nimic sa nu mai " scape " neimpozitat .
In acest mod, n-ar mai exista nici popi care la salar trebuie sa mai duca ei bani... de acasa ... sa-si poata plati "canoanele " impuse de Foarte Fericitii Neamului si nici " Foarte Fericiti " care sa sfideze prin comportarea , atitudinea si apucaturile lor ! Fara suparare, dar este deja de notorietate piublica !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close