„Ultima iubire - oglinda”, recital de poezie din opera lui Nichita Stănescu

-A A +A

„Ultima iubire - oglinda”, recital de poezie din opera lui Nichita Stănescu
  Pe scena Sinagogii a avut loc vineri, de la ora 19.00, un recital de poezie din opera marelui poet român al secolului trecut Nichita Stănescu. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, iar cel care a modelat scenariul și regia recitalului a fost Ioan-Emil Teodorescu.
  Tinerii actori Camelia Dincă Ion și Ștefan Ruxanda au recitat cum nu prea mulți obișnuiți ai scenei reușesc azi. Versurile alese de Ioan-Emil Teodorescu au gravitat în jurul oglinzii cu forța metaforică, imprimată spectacolului urzit pe versurile îmblânzite de timp și curent, „digerabile” la aproape patru decenii de la trecerea la cele veșnice a poetului.
  Actorii realmente știau poezia, ceea ce nu este puțin lucru în aceste vremuri, în care de la Atlantic la Urali se poartă învârtirea pe lângă deget. Actorii au folosit un instrumentar specific, de la modulația vocală, la gestul scenic, empatia cu textul și publicul, care a răsplătit cu aplauze străduința aducerii bistriţenilor la miraculoasa întâlnire cu versul stănescian.
  Recitalul este încă o probă a acestei rare coordonate artistice pe care o probează cu aplicație, cu supra de măsură, Ioan-Emil Teodorescu.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close