Vernisaj eveniment la „Atelier Art C14”, cu lucrări ale artistului Adrian Ioan Podoleanu

-A A +A

Vernisaj eveniment la Galeria „Atelier Art C14”, cu lucrări ale artistului Adrian Ioan Podoleanu
  În tânăra galerie „Atelier Art C14”, de pe strada Cerbului nr. 14, a avut loc joi, de la ora 18.00, vernisajul primei expoziții la Bistrița a artistului Adrian Ioan Podoleanu, încântat de generozitatea frumosului spațiu dedicat artei de familia Cudrec.
  Cuvântul de bun venit a fost adresat celor prezenți de artistul plastic Cornelia Tersanszki, după care subprefectul Ciprian Oprea Ceclan a rostit o alocuțiune în care a spus că este o mare bucurie deschiderea unei noi galerii de artă. În continuare, despre expoziția propriu-zisă, despre lucrări și artiști a vorbit dr. Corneliu Gaiu, care a arătat că o galerie este un templu în care privitorul se îmbogățește sufletește, fiind modul prin care societatea promovează cultura, frumosul și deschide pentru artiști noi spații de contact cu publicul.
  Artistul Adrian Ioan Podoleanu poartă nobila povară a unei familii de artiști. A fost elev al profesorului ieșean Adrian Podoleanu, de altfel, specificul școlii artistice ieșene se reflectă în modul în care artistul abordează anumite teme”, a remarcat dr. Gaiu, care a punctat că Podoleanu procedează în tablouri ale sale reprezentând peisaje la o sinteză, la o concentrare care anulează volumele, pe pânză rămânând doar vibrația luminii. Volumele se comprimă, devin compacte, iar varietatea temelor, de la peisaje, la flori și naturi moarte, evidențiază modul particular al unui colorit stins, lipsit de accente dramatice, a mai spus Gaiu, socotind peisajul în centrul preocupărilor artistului din această expoziție, de foarte bun nivel.
  Adrian Ioan Podoleanu s-a pregătit nu numai la Iași, ci și în Germania, simțindu-se afin cu pictorii Alexandru Ciucurencu și André Lhote, de asemenea, cu estetica Bauhaus, manifestând deschidere spre teoria artei.
  O expoziție care merită văzută.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close