|

29 de permise de conducere reţinute

-A A +A

29 de permise de conducere reţinute
În perioada 14-16 iulie a.c., la nivel judeţean, poliţiștii bistriţeni au acţionat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judeţ şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.
Cu această ocazie, au fost aplicate 700 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 200.000 lei.
Faţă de 29 de conducători auto, poliţiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La data de 16 iulie a.c., poliţiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un tânăr de 23 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Unirea, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
În noaptea de 15/16 iulie a.c., poliţiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au depistat în trafic un bărbat de 61 ani, din Livezile, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
***
De asemenea, în aceeași noapte, poliţiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au identificat în trafic un tânăr de 26 ani, din Tiha Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 17, pe raza localităţii Prundu Bârgăului, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
La data de 15 iulie a.c., poliţiștii din cadrul Poliţiei orașului Năsăud au oprit pentru control în trafic un bărbat de 38 ani, din Gersa. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
La data de 16 iulie a.c., poliţiștii Secţiei 5 poliţie Rurală Petru Rareș au identificat în trafic un bărbat de 47 ani, din Spermezeu, în timp ce conducea un ATV, prin localitate, fiind sub influenţa alcoolului. Bărbatului i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close