Altar de rugăciune sfinţit la Sebiş, în prezenţa a peste 700 de credincioşi

-A A +A

Altar de rugăciune sfinţit la Sebiş, în prezenţa a peste 700 de credincioşi
  În Sebiş a fost sfinţit, duminică, un altar de rugăciune, care constă în trei troiţe, ridicate de Cornel Hangan, om al locului stabilit de mulţi ani în Suedia, de asemenea, de Simionca Gavril şi Simionca Vasile, din localitate.
  Chiar dacă e departe de ţară, Cornel Hangan a păstrat în suflet dragostea pentru pământul natal, pentru biserica strămoşească şi pentru oamenii satului său drag de la poalele Munţilor Călimani, aceeaşi dragoste arătând-o pentru comunitate şi ceilalţi doi consăteni.
  Cele trei troiţe au fost sfinţite de protopopul ortodox al Bistriţei, părintele Alexandru Vidican, înconjurat de un sobor de preoţi, împreună oficiind Sfânta Liturghie şi sfinţirea troiţelor, în prezenţa a peste 700 de credincioşi din Sebiş.
  De acum înainte, ieşirea la hotar a credincioşilor se va face la cele trei troiţe-altar de rugăciune.
  Este o bucurie sufletească pentru că am putut să fac acest eveniment, pentru locuitorii satului Sebiş. Hotărârea de a ridica troiţa am luat-o toamna trecută, când am fost la Luminaţie şi, întorcându-mă în Sebiş, m-am sfătuit cu preotul Frăţilă pentru a executa această troiţă. El s-a ocupat de alegerea locului şi organizare. După tradiţia din bătrâni, pe locul unde s-a ridicat a fost cimitir” , ne-a mărturisit Cornel Hangan.
  Preotul paroh, părintele Frăţilă, a exprimat gratitudine pentru generozitatea celor trei ctitori: „Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru realizarea acestor lucruri măreţe, de care cei din Sebiş pot să fie mândri. Le mulţumesc tuturor, în special domnului Corneliu Hangan, pentru săvârşirea acestui minunat lucru în parohia noastră, care va fi de acum înainte altar de rugăciune pentru ţarinile, animalele şi necesităţile credincioşilor din parohia pe care o păstoresc. Iar îndemnul meu este: să muncim ca şi cum nu am muri niciodată şi să ne rugăm ca şi cum am muri mâine”.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close