„Ziua Imnului Naţional”, sâmbătă

-A A +A

„Ziua Imnului Naţional”, sâmbătă
foto: arhivă
Sărbătorirea „Zilei Imnului Naţional”, 29 iulie, va începe la Bistriţa încă de joi, când la Biserica Evanghelică va avea loc, de la ora 18.00, un concert al Muzicii Militare. Ceremonia publică de marcare a evenimentului se va desfăşura sâmbătă, între orele 9.00 – 9.30, la statuia lui Andrei Mureşanu din Piaţa Centrală şi va cuprinde: acordarea onorului militar, o binecuvântare şi o rugăciune pentru poporul român, intonarea Imnului Naţional şi defilarea gărzii de onoare.
Organizatorii invită parlamentarii judeţului, autorităţile şi şefii instituţiilor publice organizate în judeţ, comandanţii instituţiilor judeţene din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, preşedinţii formaţiunilor politice, conducătorii asociaţiilor şi fundaţiilor şi nu în ultimul rând cetăţenii municipiului să se alăture acestui moment”, anunţă Prefectura.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Nasaudean

Chiar daca are o "poezie " foarte lunga si greu de tinut minte, cu o "melodie " foarte greoaie de cantat si intonat si tonalitatea ei inalta... "zgarie la urechi " ... , este totusi IMNUL NOSTRU NATIONAL si trebuie sa-i purtam respectul cuvenit, absolut ca suntem romani, maghiari, sau alte etnii... sa nu le mai enumar si ar trebui obligate prin lege , ca absolut orice formatie de "muzica " sa stie intona si canta acest imn... nu cum s-a intamplat intr-un an in Gara din Beclean, cand cei de la formatia de fanfare care au "marcat momentul " stiau foarte bine sa cante "Drumul garii din Beclean... " dar cand au fost rugati ( maghiarii din orchestra ... ca erau maghiari ) sa cante si imnul national, au zis ca " IO NU STIE SE CHINT ASTA ... ke nu invatzat ... " . Le-am zis sa cante imnul maghiar atunci si "saful fanfarei" a zis " NO... AESTA DA... DAKE VRETZ " .
Mai mare rusinea... !

imaginea utilizatorului Balan Marius- ingijitor al Statului

In mod normal intr-o tara serioasa impostorii si tradatorii nu sunt tratati cu onoruri militare. Biata ARMATA este obligata sa stranga din dinti ca sa-i mai vada odata pe cei care nu demult urzeau pe ascuns cu udemereul, ca limba maghiara si drapele secuiesti si unguresti sa fie recunoscute oficial de stat. Pe ascuns urmau si alte avantaje obtinute in mod marsav. Ca atare ,trebuia ca CSAT-ul si PROCURORUL GEN al ROMANIEI sa se sesizeze si in regim de urgenta acesti indivizi periculosi pt. ROMANIA sa fie judecati pt. inalta tradare. Din pacate noi le ofereim onoruri. Este o boala grava care persista la acest neam.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close