Radu Rusu din Târlişua, primul la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

-A A +A

Radu Rusu din Târlişua, primul la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu
E clar că vorbeşte limba cifrelor mai bine decât alţii. Încă din şcoala gimnazială, dacă nu mai devreme, a urcat în cârca matematicii, s-a prins cu amândouă mâinile de ea şi de atunci pare că îl poartă unde vrea el pe câmpul de luptă al afirmării personale.
Se întâmplă ca Radu Rusu, în cursa asta de parcugere a traseului devenirii, să fie mai mereu în faţă. De fapt, nu poate fi întâmplare să intri primul la un examen de admitere la Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Şapte locuri au fost pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, domeniul Contabilitate, iar el s-a aliniat primul la start, cu cea mai mare medie, 9,40.
E de la sat, te gândeşti, a terminat opt clase la Târlişua, ca şi cum ar fi un dezavantaj, dar tocmai asta face reuşita lui Radu Rusu mai mare. Era anunţată dinainte, de consecvenţa cu care a curtat matematica, până când, tot câte puţin, aceasta i-a cedat: a obținut 10 la Matematică la Evaluarea Națională, la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean a intrat la profil mate-info, în clasa a X-a a obținut locul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică şi tot cifrele l-au ajutat să termine liceul cu media generală 9,55, matematica contribuind cu 9,95.
O fi influenţa mediului familial, a unui tată învăţător şi a unei mame asistent medical comunitar, o fi competiţia cu fratele mai mare, Lucian, ajuns sublocotent în cadrul MApN la Baia Mare, o fi pasiunea pentru matematică moștenită de la bunicul său, prof. Rusu Vasile, ori toate astea la un loc l-au purtat pe Radu Rusu, pe aripile matematicii, din Târlişua la Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Radu Rusu din Târlişua, primul la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

 

Aprecierea dvs: - Media: 4.9 steluţe (7 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Radu

Felicitari tinere !!Si succes !

imaginea utilizatorului simona

Felicitari, Radu!

imaginea utilizatorului grecu cornel

Felicitari Radu !!!- Ma bucur ca ti-am fost instructor auto. Mult succes in continuare.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close