Coșbucul se pregătește de distracţie: pe 15 august, prima ediție a sărbătorilor comunei

-A A +A

Coșbucul se pregătește de distracţie: pe 15 august, prima ediție a sărbătorilor comunei
Sute de locuitori din comuna Coșbuc, împreună cu invitații lor, vor sărbători marțea viitoare, de Sfânta Marie Mare, prima ediție a sărbătorilor comunei.
Dorim ca evenimentul să marcheze un început notabil, în semn de recunoștință și respect pentru locuitorii acestor meleaguri, aşa că vă așteptăm cu drag la sărbătoarea noastră”, ne-a spus, vineri, primarul Ioan Pavelea, sufletul acestei acțiuni.
Pe 15 august, sărbătoarea Coșbucului va debuta la ora 12.30, cu o paradă a portului popular de pe Valea Sălăuței, la care vor participa ansamblurile folclorice din Coșbuc, Telciu, Bichigiu, Zagra și Salva. Locul de desfășurare a manifestărilor va fi Căminul Cultural, acolo unde, de la ora 13.00, va lua startul un spectacol folcloric maraton. Invitați speciali sunt ansamblurile folcloric „Ciobănașul” din Șieuț și „Păunița” din Sângeorz-Băi, taraful tradițional din Sângeorz-Băi, alături de solistele Amalia Țuțuruga și Alina Ceuca. Cu această ocazie, vor fi premiați cei mai merituoși elevi, alături de sportivi, militari, oameni de cultură, cuplurile cu 50 de ani de căsnicie, vor fi lansate volume semnate de Constantin Catalano, Horațiu Catalano și George Petri, fii de seamă ai satului. Petrecerea Coșbucului se va prelungi până după miezul nopții, în cadrul unei hore țărănești.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close