Ministrul Gabriel Petrea: Aş vrea ca în Contractul Colectiv de Muncă să vorbim mai mult despre drepturile salariaţilor, condiţiile de muncă, eficienţă

-A A +A

Ministrul Gabriel Petrea: Aş vrea ca în Contractul Colectiv de Muncă să vorbim mai mult despre drepturile salariaţilor, condiţiile de muncă, eficienţă
La Consiliul Județean Bistriţa-Năsăud a avut loc vineri, de la ora 10.00, o întâlnire a ministrului Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea (al doilea de la stânga la dreapta), și a secretarului de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale Adrian Rândunica cu membrii Comisiei de Dialog Social a Prefecturii. Vizita face parte dintr-un turneu național ce vizează acumularea de opinii pentru formularea de corecții la Legea 62/2011 a dialogului social şi la Hotărârea Guvernului nr. 1.260/2011.
Era foarte greu pentru patronate şi sindicate să devină reprezentativi într-un sector cu foarte mulţi angajaţi şi cu multe domenii de activitate, mai ales cele care nu aveau legătură unele cu altele. Încercăm să creăm cadrul ca acest dialog bipartit să aibă loc. Aş mai vrea ca în contractul colectiv de muncă să vorbim mai mult despre drepturile salariaţilor, despre condiţiile de muncă, despre eficienţă. Noi ne dorim în această lege a dialogului social să creăm cadrul ca aceste negocieri să aibă loc. În momentul de faţă, negocierea colectivă funcţionează doar la nivel de unitate. La nivel naţional avem o consultare şi un dialog foarte strâns cu partenerii sociali, avem Consiliul Economic şi Social, consiliul tripartit”, a subliniat ministrul Petrea.
Din Comisia pentru Dialog Social a Prefecturii, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ (UJSLI), Emil Mocian, a atras atenţia asupra calității scăzute a absolvenților unor universități și a cerut implicarea patronatului în organizarea școlilor de meserii. Ministrul Petrea a intervenit și a vorbit despre dinamica profesiilor, spunând că unele vor dispărea, ca urmare a ultramodernizării.
Secretarul de stat Adrian Rândunica a afirmat că legile cele mai importante ale Ministerului Muncii și Justiției Sociale sunt Legea salarizării unitare și Legea pensiilor şi că Ministerul veghează la aplicarea legii de către patronat pentru plătirea salariilor și a contribuțiilor la pensii și asigurări.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close