|

Amenzi de peste 198.000 de lei, 42 de permise reţinute și 21 de certificate de înmatriculare retrase, în weekend

-A A +A

În acest sfârșit

Amenzi de peste 198.000 de lei, 42 de permise reţinute și 21 de certificate de înmatriculare retrase, în weekend
de săptămână, 42 de persoane au rămas fără permis de conducere, ca urmare a unor abateri la regimul rutier.

În perioada 8-10 septembrie a.c., poliţiștii de ordine publică și rutieră au acţionat pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere. Poliţiștii rutieri au acţionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, reducerea riscului rutier, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.
În urma activităţilor desfăşurate, la nivel judeţean au fost aplicate 663 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 198.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 42 de permise de conducere și au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

Exemplificări:
La data de 8 septembrie a.c., poliţiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din Silivașul de Câmpie, în timp ce conducea un autoturism pe DN 16, prin localitate, fără a deţine permis de conducere. Poliţiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
La data de 9 septembrie a.c., poliţiștii Biroului Rutier au identificat, în urma unui control în trafic, un bărbat de 35 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism prin localitate aflându-se sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
La aceeași dată, poliţiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat în trafic un bărbat de 40 ani, din Hodac, judeţul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Sărăţel fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
În noaptea de 9/10 septembrie a.c., poliţiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au identificat, în urma unui control în trafic, un bărbat de 28 ani, din Lechinţa, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 151, prin localitatea Vermeș, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
La data de 10 septembrie a.c., poliţiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au depistat în trafic un tânăr de 23 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172D, pe raza localităţii Prundu Bârgăului, având dreptul de a conduce suspendat. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Iloaie Alexa

Te durea pixu sa scrii sfârșit de săptămâna? Câta aroganta fata de limba romană.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close