|

Ludovic Orban: Anul viitor 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată

-A A +A

Ludovic Orban: Anul viitor 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că, anul viitor, 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată.
Pe funcţionărime (cei de la PSD - n.r.) i-au cam atras de partea lor pe mulţi, mai ales din aparatul de stat, mai puţin din administraţia locală. În general, în administraţia locală, lăsându-se libertatea autorităţilor locale să aplice grilele de salarizare, în unele localităţi au câştigat primari, în alte localităţi au pierdut primari, pentru că sunt primari sau preşedinţi de consilii judeţene care nu au cedat tentaţiilor populiste de a se duce cu salariile până la găurirea bugetului. Eu vă spun - anul viitor 25% din unităţile administrativ-teritoriale vor intra în incapacitate de plată, e posibil să înceapă de anul ăsta”, le-a spus Orban, sâmbătă, femeilor liberale, reunite la Şcoala de vară.
El a afirmat că transferul cotelor de contribuţii de la angajator la angajat reprezintă o şmecherie. „Transferul cotelor de contribuţii de la angajator la angajat e de fapt o alba-neagra, un hocus-pocus, o şmecherie în care grosul creşterilor salariale pe salariul brut ale angajaţilor din sectorul public se duce în buzunarul statului şi nu în buzunarul angajatului”, a arătat Orban.
Liderul liberalilor a declarat, de asemenea, că social-democraţii „sunt capabili să facă orice ca să rămână la putere”.
Nu mai putem să îi lăsăm pe ăştia să guverneze, duc ţara în dezastru. Nu au niciun fel de scrupul, sunt capabili să facă orice ca să rămână la putere. Uitaţi-vă ce fac cu UDMR-ul! E inadmisibil, când ştii foarte bine că Ungaria pregăteşte, mai ales că au campanie electorală, principala temă în campania electorală va fi exploatarea minorităţilor maghiare din statele din jur, (...) or tu, în condiţiile astea, le cedezi ungurilor Statutul minorităţilor? Le cedezi coborârea pragului la folosirea limbii materne în administraţie de la 20% la 10%? (...) E o sfidare şi o jignire la adresa românilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Agerpres

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

In problema administrarii Romaniei, lucrurile sunt mult mai grave. Acesta este rezultatul impotentei guvernantilor care in aproape 30 de ani de la revolutie n-au fost in stare sa faca o reforma administrativ-teritoriala profunda. Actuala impartire administrativ-teritoriala a Romaniei a fost facuta 1968, si in 2018, anul centenarului Marii Uniri va implini 50 de ani. De aceea, tot mai multe comune cu potential economic redus vor ajunge in aceasta situatie de insolventa. De aproape 10 ani, Guvernele Boc, Ponta si Ciolos, au vorbit de problema regionalizarii fara sa intreprinda nimic. A existat si propunerea unei Romanii cu mai putine sate si comune prin unificarea primariilor din zonele sarace si cu putini locuitori, astfel ca in cativa ani, sa nu mai avem comune cu mai putin de 3000 de suflete.
S-a vorbit mult si de de o reorganizare a judetelor. O varianta luata in calcul a fost aceea de desfiintarea consiiilor judetene si infiintarea unor regiuni administrative. In aceste conditii judetul nu dispare, dar devine o subunitate a regiunii. Aceasta insa presupune modificarea constitutiei. De aceea, o alta varianta ar fi comasarea judetelor in grupe de cate 2-3 astfel incat in loc de 41 de judete sa ramanem cu 15 sau 18.
Din pacate nu se face nimic si asistam neputinciosi la o stagnare cronica, intr-o Romanie care la 100 de ani de la Marea Unire din 1918, nu a fost in stare sa construiasca o autostrada care sa lege intre ele cele trei provincii istorice.

imaginea utilizatorului Cititor

Pai nu cred, ptr ca oamenii or sa va repuna ianpoi la butoane pe dvs... si atunci vom fi "salvati"...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close