|

MAE: Cinci români morţi și trei răniţi într-un accident produs lângă Viena

-A A +A

MAE: Cinci români morţi și trei răniţi într-un accident produs lângă Viena
Cinci cetăţeni români au murit, iar alţi trei au fost răniţi într-un accident care a avut loc lângă Viena, informează un comunicat de presă al MAE.
Cinci cetăţeni au decedat, iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, precizează MAE.
Potrivit sursei citate, conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau opt cetăţeni români.
MAE afirmă că misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, la starea de sănătate a persoanelor rănite, dar și pentru confirmarea identităţii acestora.
Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale și cu familiile victimelor și este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, mai arată MAE.

Agerpres

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close