|

Cioloș: Dragnea mai inventează o „gaură” de 7 miliarde; este o ironie a sorţii

-A A +A

Cioloș: Dragnea mai inventează o „gaură” de 7 miliarde; este o ironie a sorţii
Fostul premier Dacian Cioloș spune că decizia de a renunţa în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanţi a fost luată de PSD, prin Codul fiscal votat de Parlamentul în care social-democraţii aveau majoritatea.
„Decizia de a renunţa în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanţi a fost luată de partidul domnului Dragnea, prin Codul fiscal votat de Parlamentul în care PSD avea majoritatea. (...) Cum puteam noi, împotriva oricăror reguli de predictibilitate, să modificăm în decembrie 2016 prin Ordonanţă de Urgenţă, la «rugămintea» domnului Dragnea, o decizie a Parlamentului doar pentru că PSD-ului nu-i mai ieșeau calculele trâmbiţate în campania electorală. Cetăţenii ne-ar fi judecat aspru dacă, după alegeri — când un nou guvern își pregătea bugetul — am fi luat o asemenea decizie cu impact major. Faptul că domnul Dragnea mai inventează o «gaură» în buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor noastre este o ironie a sorţii. Acum se vede clar, prin anunţul rectificării bugetare, cine și cum face adevăratele găuri în bugetul ţării”, a scris Cioloș, marţi, pe pagina sa de Facebook.
El atrage atenţia asupra politicii fiscale dezastruoase, a programului de guvernare și spune că „greaua moștenire” prin care PSD vrea să își justifice eșecul este încă „o manipulare ieftină”.
Guvernul a ajuns la fundul sacului, însă domnul Liviu Dragnea tot nu reușește să înţeleagă că situaţia financiară grea prin care a început să treacă România este consecinţa aplicării programului de guvernare «din scoarţă în scoarţă». Cheltuieli fără măsură, incompetenţă, incapacitate de a guverna responsabil și o politică fiscală dezastruoasă. «Greaua moștenire», prin care PSD vrea să își justifice eșecul, este încă o manipulare ieftină. Domnul Dragnea a făcut promisiuni electorale fără acoperire, a câștigat voturi minţind oamenii, iar după alegeri și cu doar câteva zile înainte de instalarea guvernului PSD a venit să-mi ceară să modific Codul fiscal pentru a menţine taxe care conform legii urmau să fie eliminate. Responsabilitatea întreagă pentru lipsa de coerenţă se găsește la PSD”, adaugă fostul premier.
Cioloș spune că președintele PSD trebuie să-și asume „găurile la buget făcute în ultimele opt luni prin decizii populiste fără să ţină cont de faptul că o ţară trebuie guvernată în așa fel încât să nu se amaneteze bunăstarea cetăţenilor pe termen scurt, mediu și lung”.
Domnule Dragnea, 2+2 nu fac 7 nici măcar când aţi câștigat alegerile. Recunoașteţi falimentul programului de guvernare și minciunile din campania electorală până când nu va fi prea târziu să corectaţi erorile”, conchide Dacian Cioloș.
Reacţia vine după ce liderul PSD a afirmat, la Parlament, că nu mai are mare încredere în argumentele pentru care se micșorează sau se măresc preţurile la carburanţi.
Haideţi totuși să nu uităm că atunci când Guvernul Cioloș nu a acceptat rugămintea mea și a noastră să proroge eliminarea taxei pe stâlp, acciza și TVA, noi spunând clar în campania electorală că vrem să le prorogăm cu încă un an de zile, și asta ne-a costat 7 miliarde, argumentele mincinoase de la acea vreme au fost că vor scădea preţurile și la energie, pentru că se elimină taxa pe stâlp și la pompă. Deci sunt 7 miliarde de lei pe care nu i-au mai plătit aceste mari companii, dar românul nu a simţit nimic. Noi am spus de atunci că nu se vor micșora preţurile și e bine să nu uităm asta, pentru că de asta nu mai am foarte mare încredere în argumentele și cauzele sau motivele pentru care se micșorează sau se măresc preţurile la carburanţi”, a menţionat el.

Agerpres

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close