|

Dragnea, despre pilonul II opţional: În urma analizei Casei de pensii și ASF vedem dacă este oportun

-A A +A

Dragnea, despre pilonul II opţional: În urma analizei Casei de pensii și ASF vedem dacă este oportun
Președintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că, în urma analizei pe care Casa de pensii și ASF urmează să o facă, se va decide dacă măsura ca pilonul II de pensii să devină opţional este oportună.
Eu am înţeles principiul, nu detaliile, și anume: dacă în urma analizei pe care o așteptăm de la Casa de pensii și, poate, și de la ASF asupra evoluţiei acestor instituţii în ultimii 10 ani va reieși ca oportună o prevedere legislativă care să redea posibilitatea fiecărui român să opteze pentru pilonul I sau pilonul II, s-ar putea să fie o măsură bună. Asta nu înseamnă că va naţionaliza cineva pilonul II de pensii. În urma acelei analize o să vedem dacă devine oportună această măsură”, a precizat Dragnea, la Parlament, întrebat cum se va aplica măsura ca pilonul II de pensii să fie opţional.
El a spus că așteaptă să vadă detaliile. „Principiul l-am înţeles”, a adăugat Dragnea.
Premierul Mihai Tudose a anunţat, săptămâna trecută, că pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat, dar că este posibil să devină opţional, românilor urmând să le fie prezentată o analiză comparativă pentru a lua decizia cea mai bună în ce privește pensia lor.

Agerpres

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

La TV am vazut o explicatie cum este cu aceste "PILOANE" .
La pilonul I de stat, achiti 5,1 % din salar si ai o speranta de pensie undeva la 900 de lei , iar la pilonul II privat, platesti 5,4% ( deci aproximativ egal...) si de unde iti revin doar 400 de lei. Pai oare cine-i narodul sa dai cam tot atata si la unul si la altul si de la privat, primesti doar jumatate ?!
Chiar atat de prosti sunt oamenii si nu pricep ca de la acest pilon, nu primesc la fel si la acelasi nivel ca de la stat ? Cui sa dam banii, la un particular, care sa " faca sc.ul.a mare "... pe banii nostri ? Altceva ar fi, daca ai primi aceiasi pensie... dupa principiul "la contributie egala, pensie egala " dar nici vorba sa fie asa...
Este la fel ca si cu legea asta de c..at privind politele de asigurare RCA... facute exclusiv de niste smecheri particulari ai sistemului si unde costul asigurarii este doar un sfert din pretul pe care-l platesc oamenii si 3 sferturi fiind tot felul de taxe si contributii, la tot felul de smecheri ai acestui sistem...
Sa fie foarte clar, ca particularii, au scopul sa incaseze cat mai mult si sa plateasca cat mai putin si tot statul este cel mai serios si mai "omenos" cu noi toti .

imaginea utilizatorului vizitator

Nenea cititor.Se vede ca pe unii televizorul ii face sa judee altfel...Pensiile si pe pilonul I si pe pilonul II sunt toate date dupa aceeasi lege a pensiilor...Nu ai cum sa ai o pensie mai mare daca esti la pilonul I si o pensie mai mica la pilonul II.Legea pensiilor este aceeasi !

imaginea utilizatorului Vizitator

N-ai inteles nimic... cei 400 de lei se adauga la pensia de 900... Daca dai tot la stat, tot 900 ai pensia...

Mai mult decat atat... sumele contribuite la pilonul 2 sunt mostenibile. In cazul in care dai ortu' popii, tot ceea ce ai contribuit la pilonul 2 (+cresterea data de randament) revine automat mostenitorului legal, indiferent cand se produce decesul (inainte sau dupa pensie)...

vezi si tu acum care e mai avantajos...

imaginea utilizatorului Cititor 2

Mai "nenea vizitator " , de ce sa dau "dublu" si de la privat sa primesc doar 400 ( adica doar jumatate ) ? Pai chiar ne credeti prosti ? Daca primesc tot " numai 900 " ... atunci la ce sa le mai dau si particularilor... tot 5,4 % ca si la stat (?) asa... doar sa-i ajut sa "faca aia s.cu.la mare " pe banii mei ... ?
Dati-ne tot 900 si de la pilonul 2... si atunci e ok, toata lumea va da si acolo , cu placere si folos... Cui ii strica 900+900 ?! Nu fiti voi "smecheri" ca nu " tine "... !
Ma pe cine vreti voi sa prostiti ? Faceti exact cum fac si cei de la politele RCA , unde doar 1/4 din costuri sunt de fapt pentru asigurare, restul de 3/4 sunt tot felul de taxe, sa-i tinem in spate pe alti pu.tu.rosi si smecheri ai sistemului ...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close