(FOTO) Un urs a băgat spaima în sătenii din Nepos. În noaptea de marţi spre miercuri a sfâșiat un biet măgăruș

-A A +A

(FOTO) Un urs a băgat spaima în sătenii din Nepos. Marţi noapte, fiara a sfâșiat un biet măgăruș
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
  De câteva zile, în satul Nepos, localitate ce aparţine de comuna Feldru, oamenii trăiesc cu frică din cauza unui urs. Dacă până acum animalul sălbatic a devastat mai multe livezi de pruni și meri, în noaptea de marţi spre miercuri fiara înfometată a vrut carne şi a atacat un măgăruș de la o stână.
  Chiar dacă a sărit pe el cu labele și gura, măgărușul a scăpat cu fuga, fiind găsit miercuri dimineaţă, în propria gospodărie, de Titu Holbură, un localnic ce stă în capătul estic al satului, aproape de Valea Frâuă.
  L-am găsit speriat, lângă ușa grajdului. Se vede că l-a atacat ursul, după urmele ghearelor rămase pe blană, iar pe o parte a apucat să-l sfâșie. I-am anunţat pe cei din primărie, să vină aici pentru identificarea proprietarului, dar și pe veterinar, întrucât rana a început să se infecteze. Știm că este vorba de un urs, întrucât a rupt mai multe crengi cu prune și mere de aici, din zonă, însă bănuiesc că nu este așa mare, întrucât dacă era, măgărușul nu mai apuca să fugă”, ne-a declarat, miercuri dimineaţă, Titu Holbură, în bătătura proprie.
  La faţa locului l-am găsit şi pe viceprimarul Toader Beșuţ, acesta identificând proprietarul animalului de povară rănit. Cum vestea s-a răspândit repede, sătenii se tem ca acum să nu fie și ei atacaţi, cerându-le edililor să ia măsuri.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 3.8 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Cititor

  Maaaa... atata as vrea sa aud ca intr-o zi sau noapte, ursii si lupii au mancat macar un parlamentar , daca nu cumva fix pe ministrul padurilor, sau al mediului ... ca numai asa, probabil se va lua o masura corecta si vor da voie legal, ca cetatenii sa-si exercite dretul la autoaparare cand sunt atacati ei , animalele sau bunurile lor, de aceste animale salbatice si daca se apara si ucid animalele respective, nu mai este infractiunea de braconaj ( cica...) . . .
  La noi in Romania, mai mare valoare are un animal salbatic sau un caine, decat un om si/sau proprietatea acestuia .

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close