Tam-tamul continuă: marea încălzire

-A A +A

Tam-tamul continuă: marea încălzire
Adevărul este că lumea nu trebuie să dea crezare la toate cele ce se transmit sau se vorbesc prin mijloacele de comunicare în masă. Mijloacele de comunicare în masă rămân cele mai sigure căi de manipulare a opiniei publice. Dacă, de exemplu, postul Antena 3 turuie cu aplomb că „profesorul” Dan Voiculescu a fost întemniţat pe nedrept, și postul TV o ţine tot așa ani de zile, până la urmă lumea chiar crede că omul de afaceri este nevinovat și că este o victimă a justiţiei. Condamnarea la închisoare a lui Adrian Năstase, spre exemplu, nu cred că este o eroare a unui complet de judecată, ar fi ceva strigător la cer, iar justiţia română - o afacere. Însă Adrian Năstase își clamează în continuare nevinovăţia, dându-se mai curat decât Maica Preacurată!
Franţa e în fruntea luptei împotriva încălzirii globale. Michel Rocard, fost prim-ministru socialist, după ce a devenit un politician de rând, a preconizat la un moment dat instaurarea unei taxe pe dioxidul de carbon (la ce poate să-i ducă pe unii mintea!). Mulţi politicieni mai luminaţi de sub președinţia lui Sarkozy au arătat inutilitatea unei astfel de taxe, iar președintele i-a ascultat. Michel Rocard însă a continuat, și în numele unor cercetări și a finalizării unui raport despre încălzirea globală, contra a 5.000 de euro, a mâzgălit câteva pagini cu tâmpenii ilizibile, a călătorit de câteva ori în Groenlanda pentru a constata la faţa locului încălzirea globală, a profitat de dineuri oferite fostelor personalităţi politice. Bună afacere în cârca încălzirii globale, nu-i așa?
Bogdan Călinescu, autorul cărţii „Franţa, Europa, România. Eseu despre economie, politică şi libertate”, a afirmat de mai multe ori, și crede pe zi ce trece, că încălzirea globală e una dintre cele mai mari farse ale secolului, de pe urma căreia profită mii și mii de funcţionari și oameni politici. Tot în numele ecologizării Globului, în Franţa sunt instalate eoliene, dar se consideră de către oamenii normali la cap că aceste mori de produs electricitate nu folosesc la nimic și costă enorm. Marii protectori ai mediului înconjurător întocmesc rapoarte globale numai despre evenimente care îi interesează, și cel mai adesea multe sunt false. Alan Carlin, senior analyst în cadrul prestigioasei Agenţii americane de protecţie a mediului înconjurător, precizează că încălzirea globală nu e atât de evidentă pe cât se afirmă și se crede.
Omul de știinţă Claude Allègre detestă gogomănia cu încălzirea globală. Dar cercetătorii francezi – care beneficiază de un post sigur pe viaţă chiar dacă nu fac nimic – consideră că Allègre face afirmaţii intolerabile și cer ajutorul guvernului francez, ca să-i închidă gura. Dar omul de știinţă simpatizează cu stânga politică. Așa e în Franţa: dacă ești de stânga, e de bine și mass-media te elogiază, dacă eşti de dreapta, ești huiduit. Așadar, omul de știinţă este de stânga și nu-i fac nimic, nici presa nu se amestecă. Atunci când e vorba de o ideologie, cei cu alte opinii, adică climatologii, e indicat să nu se amestece în afirmaţiile unei personalităţi de stânga. Manipularea este în floare, dar nu întotdeauna are putere de afirmare.
„Claude Allègre îi critică pe așa-zișii climatologi, care susţin cu ajutorul unor curbe grafice de neînţeles că temperaturile cresc în mod îngrijorător și că nu putem să rezolvăm problema și să salvăm planeta decât cheltuind sute de miliarde de dolari și schimbându-ne felul de viaţă. Allègre e geofizician la origine, recunoscut în lumea știinţifică. El susţine, ironic, că nu putem prevedea vremea exactă pentru trei zile, darămite pentru următoarii 200 de ani. Faptul că temperatura ar crește nu este anormal în sine. Planeta a cunoscut perioade de variaţii de temperatură enorme: Evul Mediu a fost deosebit de călduros, secolele XVII și XVIII, foarte friguroase. Allègre îi atacă pe falșii oameni de știinţă, care profită de această isterie și găsesc fonduri pentru laboratoarele lor. Încălzirea globală a devenit o sursă de venituri pentru toţi parveniţii din lumea știinţifică”.
Aceeași chestiune este și cu Ora Pământului, care aduce mai mult a solidaritate umană, decât a semnal pentru sănătatea Pământului. De ce la o anumită oră, din cele 24, să sting becurile din casă și să scot din prize toate aparatele electrice și să se întrerupă iluminatul stradal? Ca să reduc consumul de energie electrică? Asta, da! Dar nu ca să stau pe întuneric o oră la lumina lumânării! De astfel de perioade de întuneric am „beneficiat” suficient pe vremea lui Ceaușescu.
Cartea lui Bogdan Călinescu le poate părea unora, pe alocuri, incorectă din punct de vedere politic. Deseori el continuă să folosească termenul „buriană” pentru „buriană”, nu „generaţie spontanee”, cum doresc jandarmii educaţiei politice din lume. Și nici nu este de acord să se scoată din biblioteci povestirea Fraţilor Grimm „Hansel și Gretel”, care, cică, ar face propagandă unor părinţi răi, neconformi! Cartea lui Bogdan Călinescu este o carte de învăţătură, carte care nu e agreată de persoane fără minte și fără spirit.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Periuța de dinți

1. Comparați perioadele de înflorire ale plantelor din Flora României - dacă acest lucru nu este interzis la Bistrița - și constatați că deja multe specii locale înfloresc mai repede primăvara și rămân în floare mai târziu toamna. Prin urmare, plantele simt încălzirea globală și nu mă mir deloc: ele au fost întotdeauna mai deștepte decât oamenii.
2. Curba grafică de "neînțeles" o pricep toți elevi normali din județ și ei o pot explica la o adică benevol și la orice oră, la cerere, politicienilor care se ocupă la noi de mediul înconjurător. (https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Încălzirea_globală)

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close