Extraordinar: bistriţeanul Marin Popan, alături de latiniștii occidentali

-A A +A

Extraordinar: bistriţeanul Marin Popan, alături de latiniștii occidentali
A apărut în limba franceză, recent, cartea „L'hyperbate nominale en latin: construction, typologie, raison de texte”, semnată de concitadinul nostru Marin Popan, angajat al Complexului Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud. Marin Popan este doctor în lingvistică al Universităţii din Toulouse și volumul amintit, de 248 de pagini, are la bază teza de doctorat a autorului, apărând la Éditions Universitaires Européennes. Cum este de presupus, lucrarea a cunoscut o lungă perioadă de studiu și elaborare și se adresează latiniștilor, adică celor care se ocupă de gramatica limbii latine la nivel academic. Nu este puţin lucru pentru prezenţa românească în mediul academic european, acum, când studiile de latină în România sunt, probabil, la cel mai jos nivel din istoria ţării. 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului aurel podaru

Felicitari, Marine!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close