De vineri seara, toamna şi-a intrat şi astronomic în drepturi

-A A +A

Toamna a început oficial de vineri seara. În 22 septembrie, la ora 23.01, a avut loc echinocţiul de toamnă, moment de la care durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 21 decembrie, când, la ora 18.28, va avea loc solstiţiul de iarnă.

De sâmbătă seara, toamna şi-a intrat şi astronomic în drepturi
Echinocţiul de toamnă reprezintă momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

În fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie este momentul echinocţiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Echinocţiul are loc de două ori pe an, primăvara şi toamna. De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeaşi dată datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu anul tropic.

În această zi, în emisfera australă începe primăvara. Potrivit tradiţiei, până la echinocţiul de toamnă trebuie adunate toate plantele de leac. Echinocţiul este şi un moment de terapie pentru plantele pământului, care pot fi ajutate să dea rod bogat anul viitor. Acesta este şi momentul de judecată pentru târâtoare și insecte, care trebuie să intre în pământ până la începutul toamnei astronomice. Se spune că vieţuitoarele care în cursul anului au făcut rău oamenilor vor rămâne afară şi vor îndura frigul iernii.

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close