Gunoiul nu se mai aruncă la grămadă. Supercom va ridica doar deşeurile depozitate selectiv

* scurt instructaj privind utilizarea containerelor semiîngropate, de la 1 octombrie * containerele negre se vor folosi în continuare, însă doar pentru deşeurile menajere * bistriţenii care nu se conformează riscă amenzi între 100 şi 300 de lei

-A A +A

Gunoiul nu se mai aruncă la grămadă. Supercom va ridica doar deşeurile depozitate selectiv
Supercom reia tentativa începută de Vitalia, şi apoi abandonată, de disciplinare a bistriţenilor în privinţa depozitării selective a deşeurilor, astfel că, după o perioadă destul de lungă în care containerele semiîngropate păreau că ocupă inutil spaţiu, acestea vor fi utilizate din nou conform scopului. Bistriţenii riscă amenzi mari dacă, de la 1 octombrie, nu vor împărţi gunoiul în patru: deşeuri menajere (de exemplu, resturi de mâncare, coji de fructe și legume, materiale textile etc.), plastic/metal, hârtie/carton, sticlă.
În cazul în care, de la 01.10.2017, operatorul de salubrizare va identifica în recipientele de colectare alte tipuri de deșeuri decât cele pentru care sunt destinate, nu va mai ridica deșeurile! Operatorul va informa instituţiile abilitate, respectiv Garda de Mediu, primăriile, A.D.I. Deșeuri Bistriţa-Năsăud, despre cele constate și se va propune aplicarea amenzilor, de la 100 la 300 de lei”, avertizează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Deșeuri Bistriţa-Năsăud.

Scurt instructaj

Prestarea serviciului de ridicare a deşeurilor este dictată de tipul de zonă din aria de competenţă a Supercom: urban - blocuri, urban - case, rural.
După cum deja se cunoaşte, în zonele de blocuri din oraşe există patru tipuri de containere semiîngropate, pentru: deșeuri din plastic/metal (cu capac galben), deșeuri din hârtie/carton (cu capac albastru), deșeuri din sticlă (cu capac verde), deșeuri menajere (cu capac gri – acestea nu se vor utiliza încă; deşeurile menajere se vor arunca în continuare în containerele temporare negre).
Pentru zonele cu case din oraşe şi pentru zona rurală, A.D.I. Deşeuri recomandă ca în pubelele negre de 120 l să se depoziteze doar deșeuri menajere, în containerele semi-îngropate cu capac galben - doar deșeuri din plastic/metal, iar în cele cu capac albastru - doar deșeuri din hârtie/carton.
În cazul în care în pubelele negre de 120 l, destinate deșeurilor menajere, se regăsesc deșeuri interzis a fi depozitate, precum și deșeuri reciclabile, există riscul de a nu se ridica pubelele de către operator”, anunţă A.D.I. Deşeuri.
Este interzisă depozitarea în containerele temporare negre din zona blocurilor și pe platformele cu containere semiîngropate a deșeurilor provenite din construcţii și demolări, a celor voluminoase (mobilier etc.), a DEEE-urilor (televizoare, mașini de spălat etc.) şi a celor toxice și periculoase (vopsele, uleiuri, solvenţi, baterii etc.). A.D.I. Deşeuri precizează că, pentru preluarea acestora, bistriţenii trebuie să plătească suplimentar sau le pot duce singuri la centrele de colectare special amenajate, din Bistriţa – pe strada Narciselor şi în Viişoara (lângă Heindenfeld), Năsăud - în cadrul Staţiei de transfer, lângă depozitul Lukoil, Sângeorz-Băi - în cadrul Staţiei de transfer, lângă intrarea spre Cormaia, Beclean - în cadrul Staţiei de transfer, la ieșire din oraș spre Braniștea
Deșeurile verzi (crengi, iarbă/gazon etc.) sunt preluate gratuit de operator în cele două campanii anuale de colectare a deșeurilor verzi”, conform aceleiaşi surse.

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Barbier

Să ne pupe SUPER undeva.

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Explicati mai exact, ce inseamna " GUNOI MENAJER " ? Din ce se compune asta ? Iata cateva intrebari justificative :
- cutiile de lapte, din hartie cerata, ce sunt ?
- celofanele si poungile folosite ca ambalaje, ce sunt ?
- creioane, pixuri... si alte unelte de scris... ce sunt ?
- raze, carpe, bucati de vesminte , haine vechi... si alte "panzeturi"... ce sunt ?
- incaltzaminte veche si uzata, ce este ?
- mizeria maturata de prin curti, crengutze si frunze ( marunte ) ce sunt ?
- rumegusul , praf si noroi... etc. maturat de prin curti ce este ?
- cenusa din sobele si centralele pe lemn, ce este ?
- fructele si legumele intrate in puytrefactie ori alterate... ce sunt ?
Dar pasari si alte animale de curte moarte ... ? samd... samd ...
si cate alte intrebari ... ca ne-om trezi ca ni se refuza ridicarea gunoaielor de la poarta, asa... aiurea, ca vrea el "beneficiarul " de gunoaie, ca a gasit acolo o sticla de lapte alterat aruncata acolo, sau o punga in care se afla paine mucegaita in ea... ori te miri ce... ca sa aiba "el" ( beneficiarul de gunoaie ) deseurile gata selectate, sa poata face el bani din valorificarea acestora fara sa faca cheltuieli cu selectarea manuala a lor...
Din articol, eu am inteles faptul ca orice nu exista fier, plastic si hartie, DIFERENTZA ESTE GUNOI MENAJER. Este bine, sau BA ?!
Rugam A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud sa faca o precizare in acest sens , asa sa ne lamurim mai exact .
Multumesc.

imaginea utilizatorului Zegrean Eugenia

Solicitam saci albastri pentru gunoiul solid.
Solicitam sa se ridice de doua ori pe luna gunoiul solid.pe strada Dogarilor, Bistrita.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close