Alianţa Strada, partidul „născut” în urma protestelor din Piaţa Victoriei

-A A +A

Alianţa Strada, partidul „născut” în urma protestelor din Piaţa Victoriei
 O parte dintre protestatarii bucureșteni din Piaţa Victoriei au înregistrat la tribunal, încă din luna mai a acestui an, o nouă formaţiune politică, Alianţa Strada. Noul partid nu este singurul înregistrat după protestele masive împotriva Ordonanţei 13 din iarnă, când, ulterior acestora, au existat mai multe tentative de înregistrare inclusiv a unui nou partid politic cu numele „Rezist”. Alianţa Strada se pare că este însă, deocamdată, singura formaţiune politică născută în 2017 care a reușit să creeze nuclee de organizaţii locale, atât în ţară, cât și în diaspora.

 Suntem un partid de centru dreapta și ne vom delimita întotdeauna de propaganda, mita electorală, corupţia și lipsa de orizont politic și economic ale oricărei formaţiuni ce se revendică, fie că o recunoaște sau nu, din fostele structuri comuniste. Principiile partidului Alianţa Strada sunt în concordanţă cu Proclamaţia de la Timișoara. Milităm pentru o justiţie independentă, o economie sustenabilă, un mediu înconjurător protejat. Cerem ca educaţia, cultura și sănătatea să nu mai fie Cenușăresele bugetelor de stat”, explică unul dintre membrii fondatori, Sorin Alexandru Șontea.

 Potrivit fondatorilor, cetăţeni neimplicaţi politic până la momentul constituirii noului partid, menirea Alianţei este să devină „proiecţia mesajelor transmise de sutele de mii de oameni care au protestat în stradă împotriva Guvernului”.

 De astăzi, strada intră în politică! Alianţa Strada este un partid nou ce îşi propune să devină proiecţia în spaţiul politic românesc a mesajelor sutelor de mii de oameni ce au protestat spontan, în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi în întreaga ţară, împotriva abuzurilor actualei clase politice aflate la putere. Venim din stradă, dintre aceşti oameni minunaţi ce îşi doresc o Românie corectă, onestă, morală, cu o justiţie liberă şi independentă”, era anunţul făcut de membrii fondatori pe reţelele de socializare, după înregistrarea partidului la tribunal.

 Și în prezent principalul canal de comunicare publică al noului partid rămâne reţeaua Facebook, unde membrii și simpatizanţii și-au constituit un grup deschis de discuţii, www.facebook.com/groups/AliantaStrada/.

 Membrii fondatori ai Alianţei Strada, Alexandra Otilia Tudoran, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Șontea și Lucian Piucă, spun că nu au făcut până acum politică, în afara „politicii” de a revendica pașnic, din 1989 și până în prezent, dreptul românilor la o viaţă decentă și liberă. Tot ei susţin că într-o democraţie autentică acest lucru nu reprezintă un dezavantaj, ci dimpotrivă.

 Avem principii simple, dar împărtăşite de milioanele de cetăţeni ce vor veni, cu siguranţă, alături de noi: patriotism, moralitate şi competenţă! Suntem oameni obișnuiţi, nemulţumiţi de politica «de azi», tineri «de toate vârstele» ce s-au săturat de promisiuni deșarte, și ne adresăm tuturor românilor din ţară și din diaspora care gândesc ca și noi, celor ce iubesc democraţia reală, ca și celor care nu au votat pentru că s-au simţit nereprezentaţi”, explică într-un comunicat de presă, transmis redacţiei „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”, Sorin Alexandru Șontea.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator Atena Ciontu

Felicitari ! Succes !

Felicitari ! Succes !

imaginea utilizatorului tinca manciu

Nu reusesc sa semnez

Nu reusesc sa semnez adeziunea... Au program scurt baietii de la descarcari foldere. Mai incerc maine. Bafta!

imaginea utilizatorului tinca manciu

Bafta!

Bafta!

imaginea utilizatorului Alianta Strada

Aici aveti un telefon de contact al Alianta Strada,+40 744 652 118. Site-ul este in lucru. Modul de contact cel mai frecvent este pe Facebook: https://www.facebook.com/aliantastrada/

Conditiile pt a deveni memru A.S. tin de dorinta de implicare activa, moralitate, pregatire, neapartenenta la partidele politice in functiile de conducere ale PSD, PNL, UDMR, ALDE sau paravane ale acestora. Dorim respectarea Pct. de la Timisoara.

Multumim de interes,

A.S.

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

De ce au imprsia astia din Bucuresti, ca "ei" reprezinta Romania ? De ce nu vor sa inteleaga faptul ca nu doar ardelenii... ci toata tzara asta s-a cam saturat de ei ? Vai, daca mai traia Ceausescu, muta aceasta capitala acolo unde era locul ei cel mai corect si scapa tzara de tot felul de " smecheri si acoliti " aciuati prin acest municipiu...
Bucurestenii, pot face " aliantze " si cu dr.acu, ca tot nu vor rezolva nimic , ba din contra s-ar putea s-o mai ia pe coaja de la alti... " mineri " daca nu se ostoaie ... Tzara asta s-a cam saturat sa auda ca " de acolo se da luimina " ... !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close