Despre meciul dintre România educată şi cea needucată, la deschiderea noului an universitar la UBB Bistriţa

-A A +A

Despre meciul dintre România educată şi cea needucată, la deschiderea noului an universitar la UBB Bistriţa
  La Extensia Bistriţa a Universităţii ,,Babeş-Bolyai” (UBB) a avut loc luni, de la ora 10.00, festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018, în prezenţa a numeroşi studenţi şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
  După intonarea Imnului de Stat al României, protopopul ortodox Alexandru Vidican a rostit o rugăciune de binecuvântare a tinerilor în activitatea de însuşire a cunoştinţelor, iar Emil Radu Moldovan le-a spus studenţilor că pentru ei începe cea mai frumoasă perioadă a vieţii: „Este extrem de important să ştiţi să o treceţi foarte frumos. Din păcate, societatea ne oferă în ultima perioadă tot felul de exemple de succes care au reuşit să fie realizate fără mari eforturi. Am spus aproape în fiecare an - este al şaselea an în care particip în calitate de preşedinte CJ la deschiderea anului universitar - că aceste exemple de succes sunt doar excepţii şi fiecare dintre voi, care doriţi să aveţi succes, puteţi face o carieră în viaţă doar printr-o singură variantă, cea a învăţării, cea a muncii, a studiului”.
  Directorul Extensiei Bistriţa, conf.univ.dr. Mircea Mureşan, i-a îndemnat pe tineri să stăruiască în însuşirea cunoştinţelor ce se vor preda, pentru ca, odată intraţi în societate, să aibă o contribuţie pozitivă: „Dorinţa mea ar fi să încercaţi dumneavoastră, dacă nu cumva sunteţi ataşaţi deja, să vă ataşaţi în final, prin studiile pe care le faceţi şi prin modelele pe care puteţi să le luaţi de la noi (...) României educate, pentru că dacă noi avem o problemă în societatea de astăzi, o avem tocmai pentru faptul că devine aprig meciul dintre România educată şi România needucată”.
  Privitor la plecarea din ţară a tinerilor, conf.univ.dr. Mircea Mureşan a subliniat că efectivele României educate se restrâng continuu, „în timp ce vine peste noi o Românie needucată”, care ridică probleme inclusiv de securitate naţională.
  A vorbit şi prof.univ.dr. Cornelia Macarie, din partea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, care a făcut un istoric de 20 de ani al UBB la Bistriţa şi a mulţumit autorităţilor locale pentru sprijinul continuu în îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, de care vor beneficia în noul an cei 595 de studenţi pe care-i are Extensia Bistriţa a UBB.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 3 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Pe Radu Moldovan l-a luat gura pe dinainte cand a spus ca: "Din păcate, societatea ne oferă în ultima perioadă tot felul de exemple de succes care au reuşit să fie realizate fără mari eforturi" si nu s-a gandit ca un astfel de exemplu este chiar el care intrand in politica, a ajuns pe cai mari fara alte eforturi.

  imaginea utilizatorului Balan Marius-ecologist

  Ati uitat sa -l invitati pe marele Codrin Stefanescu , cel mai educat din pesede. Si Palada cred ca avea posibilitatea sa transmita un mesaj de bune practici .

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close