Gala Educaţiei: proiecte premiate, eforturile dascălilor, apreciate

-A A +A

Gala Educaţiei: proiecte premiate, eforturile dascălilor, apreciate
  Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud și Asociaţia „Argument”, a organizat joi, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Dacia, Gala Educaţiei, o adevărată sărbătoare a cadrelor didactice, cu numeroşi invitaţi.
  Vorbind despre tema evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a spus că ar fi necesare foarte multe dezbateri despre unde este astăzi educaţia şi încotro ar trebui să se îndrepte, acesta spunând că nu crede să existe vreo lege sau domeniu care să fi fost reformat mai mult decât sistemul de educaţie.
  Aş vrea să vă felicit pentru ceea ce faceţi, aş vrea să vă felicit pentru alegerea dumneavoastră, pentru că în viziunea mea ceea ce faceţi este o muncă enorm de grea, dar este o misiune nobilă şi cu satisfacţii care nu pot fi înlocuite de nimic altceva atunci când cei pe care îi creşteţi şi modelaţi au rezultate, şi sunt foarte mulţi copii buni în judeţul Bistriţa-Năsăud, copii care ne fac cinste prin tot ceea ce fac ei, atât la olimpiadele şcolare şi în universităţile unde au fost acceptaţi şi pentru lucrul acesta puteţi să fiţi mândri. (...) Cred că este un moment în care dumneavoastră, care munciţi în viaţa de zi cu zi în acest sistem, ar trebui să produceţi o dezbatere foarte serioasă cu ceea ce nu funcţionează, cu ce ar trebui să facem, pentru că eu simt că, din păcate, în ultimii 27 de ani foarte mulţi dintre cei care au fost factori de decizie au foarte atenţi la învăţământul universitar şi, în permanenţă, învăţământul preuniversitar a fost ca o cenuşăreasă”, a precizat Emil Radu Moldovan.
  La rândul său, inspectorul şcolar general, Camelia Tabără, a spus: „Cum vedeţi azi educaţia copiilor? O întrebare pe cât de simplă, pe atât de complexă, la care am putea primi zeci de răspunsuri. Subiectul pare foarte simplu, mulţi par să deţină formula magică, toţi emit păreri şi judecăţi de valoare, dar soluţiile sunt la noi, la toţi cei care suntem azi în sală, directori şi inspectori, pentru că, dincolo de fişa postului, educaţia trebuie să rămână o constantă, un neastâmpăr permanent, pentru că în perioada aceasta, în zilele pe care le trăim, ne simţim uneori rătăciţi în misiunea de a educa. A educa înseamnă a crea idei şi a produce o stare de încântare, a educa înseamnă a crede în viaţă, a spera în viitor, a semăna cu înţelepciune, a culege cu răbdare şi a căuta comorile inimilor copiilor noştri”.
  În continuare, directorul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, a prezentat pe scurt proiectele instituţiei, a vorbit şi despre deschiderea de biblioteci comunale şi despre apropierea elevilor de carte.
  A urmat festivitatea de premiere, în cadrul căreia Camelia Tabără a apreciat cele 61 de proiecte ca fiind un bilanţ excelent şi a îndemnat la seninătate, pentru că în competiţii nu pot câştiga toţi competitorii. Au fost acordate zece premii.
  Astfel, la secţiunea Colegii/licee, tema „Motivație pentru educație”, au fost premiate proiectul ,,Școala cu oameni mari” al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” şi proiectul ,,Școala – poartă deschisă spre viitoarea mea meserie” al Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru; la secţiunea ,,Școli gimnaziale mari”, tema ,,Comunicare în limba română” - proiectul „Lectura-minunata lume a cuvintelor” al Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Bistrița; la secţiunea ,,Școli gimnaziale medii”, tema ,,Orientarea școlară și profesională a elevilor” - proiectul ,,Acces spre succes” al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rebra; la secţiunea ,,Școli gimnaziale mici”, tema ,,Cultura organizațională” - proiectul ,,Comunitatea educațională Sânmihaiu de Câmpie” al Școlii Gimnaziale Sânmihaiu de Câmpie; la secţiunea ,,Unități de învățământ preșcolar – grădinițe”, tema ,,Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor prin activități ludice” - proiectul ,,Ne jucăm și învățăm să trăim împreună” al Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” Bistrița; la secţiunea ,,Unități de învățământ special”, tema ,,Identitate națională” - proiectul ,,Călător prin tradiţie şi artă” al CSEI ,,Lacrima” Unirea; la secţiunea ,,Palat și Cluburi”, tema ,,Parteneriate de succes” - proiectul ,,Portal muzical pentru toți” al Clubului Copiilor Năsăud.
  S-a mai acordat un Premiu Special, oferit de Biblioteca Judeţeană ,,George Coşbuc”, câştigat de Palatul Copiilor din Bistriţa. Premiul secţiunii ,,Inspectori şcolari”, acordat prin votul publicului, i-a revenit Lucianei Sidor, de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistriţa-Năsăud, pentru proiectul ,,Puterea unui zâmbet”. Juriul a acordat şi el un Premiu Special, Şcolii Gimnaziale din Josenii Bârgăului.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close