PNL contestă veridicitatea listelor de semnături de la Sângeorz-Băi

* Ioan Turc, despre referendumul pentru demiterea lui Traian Ogâgău: Aşteptăm ca Autoritatea Electorală Permanentă să ne spună care este cadrul legal care se va aplica

-A A +A

PNL contestă veridicitatea listelor de semnături de la Sângeorz-Băi
foto: arhivă
Liderul organizaţiei Bistriţa-Năsăud a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc, a declarat, joi, că formaţiunea politică din care face parte va contesta în instanţă modul în care au fost întocmite listele de semnături de la Sângeorz-Băi, pentru organizarea unui referendum care să ducă la demiterea primarului, Traian Ogâgău. El spune că pe listele depuse la Instituţia Prefectului de către reprezentanţii cetăţenilor din orașul staţiune există mai multe nereguli.
Am văzut cu ochii mei că există o semnătură dată de către o persoană pentru mai multe nume existente pe lista respectivă, cu acelaşi instrument de scris şi cu o grafie identică. Vom face tot ceea ce trebuie din punct de vedere juridic şi politic pentru ca această acţiune instrumentată de către PSD să nu aibă sorţi de izbândă”, a declarat liderul liberal, într-o conferinţă de presă.
Cu privire la referendumul care s-ar putea declanșa la Sângeorz-Băi, există la această oră neclarităţi și în privinţa cadrului legal în care ar trebui să se desfășoare acesta.
Există un concurs de legi care reglemetează toate aceste lucruri. În Legea administraţiei publice locale se stipulează ceva, iar în Legea referendumului se spune altceva. Aşteptăm ca Autoritatea Electorală Permanentă să ne spună care este cadrul legal care se va aplica şi, dacă va fi nevoie, vom ataca în instanţă comunicările AEP”, a mai spus Ioan Turc.
La rândul său, primarul Traian Ogâgău a transmis deja o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă pentru precizarea procentului celor care trebuie să se prezinte la vot pentru ca referendumul, dacă va avea loc, să poată fi validat.
Candidat din partea PNL la funcţia de primar al orașului Sângeorz-Băi în alegerile locale din iunie 2016, Traian Ogâgău a câştigat la un scor strâns scrutinul electoral, devansându-l pe candidatul PSD, deputatul Daniel Suciu. La nici un an și jumătate după ce a devenit primar, Ogâgău se confruntă cu o campanie de demitere, prin plănuirea unui referendum local. Pentru organizarea acestuia, au fost strânse în toate cele trei localităţi componente ale orașului Sângeorz-Băi aproape 3.000 de semnături.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close