Poduri noi peste Someș și asfaltări pe Purcioaia, la Maieru

-A A +A

Poduri noi peste Someș și asfaltări pe Purcioaia, la Maieru
  Administraţia comunei Maieru continuă investiţiile semnificative în infrastructura stradală. De acest lucru ne-am convins marţi, printr-o vizită efectuată în localitatea de la poalele Măgurii. „Acasă” l-am găsit doar pe viceprimarul Vasile Deac, întrucât primarul Vasile Borș era la București, pentru a rezolva cu finanţarea amenajării unui pod nou peste Someș, care să facă legătura cu cartierul Purcioaia.
  Suntem în plină etapă de modernizare a infrastructurii rutiere din acest perimetru aflat în pantă, pe un tronson ce însumează peste 1 kilometru de străzi, de aceea dorim să facem totul ca la carte, cu sprijinul specialiștilor de la firma Frasinul Anieș. Investiţia este susţinută din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar de câteva zile am recepţionat primul pod din cele două cuprinse în proiectul amplu de asfaltări”, ne-a descris situaţia viceprimarul Deac.
  Potrivit interlocutorului, lucrările de asfaltare nu se vor opri aici, întrucât la rând urmează Uliţa lui Aluaș, cu o lungime de circa o jumătate de kilometru.
  Nu doar fondurile guvernamentale vin în folosul Maierului, ci și cele europene obţinute prin accesarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Este vorba despre proiecte ce urmează a fi puse în practică cât de curând, și anume: reabilitarea drumurilor forestiere - cu 1,5 milioane de euro, asfaltarea drumurilor comunale - 1 milion de euro, reabilitarea și extinderea canalizării - 1 milion de euro, modernizarea Căminului Cultural ce funcţionează la parterul primăriei - 500.000 de euro, încălzirea instituţiilor comunei pe bază de biomasă de la centrala ce va fi amplasată în curtea Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” - 3 milioane de euro, construirea unei grădiniţe - 500.000 de euro.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close