Delegaţie bistriţeană la Besancon, la aniversarea a 20 de ani de la înfrăţire

-A A +A

Delegaţie bistriţeană la Besancon, la aniversarea a 20 de ani de la înfrăţire
foto: Primăria Bistriţa
foto: Primăria Bistriţa
  O delegaţie a Primăriei Bistriţa a participat, în perioada 7 - 10 octombrie, în orașul francez Besancon, la aniversarea a de 20 de ani de la semnarea Cartei de înfrăţire dintre cele două orașe. Momentul festiv a avut loc sâmbătă, bistriţenii contribuind cu mostre din tezaurul nostru folcloric, printr-un spectacol muzical având ca tematică ia. Delegaţia a fost condusă de primarul Ovidiu Creţu, acesta fiind însoţit şi de membri ai Asociaţiei de prietenie româno-franceză ARFA şi de meșteri populari.
  „În luările lor de cuvânt, primarul oraşului Besancon, Jean-Louis Fousseret, şi primarul oraşului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, au evidenţiat momentele importante ale relaţiei dintre cele două oraşe şi şi-au reafirmat dorinţa de continuare a colaborării prin schimburi de experienţă, împărtăşirea de modele de bune practici şi preluarea de know-how în domenii ca tineret, sport, educaţie, cultură, promovare a artei populare, gestionare durabilă (fonduri forestiere), economie (parcuri industriale, incubatoare de afaceri), social (acţiuni pe teme legate de persoanele cu dizabilităţi şi persoanele vârstnice), schimburi de experienţă la nivelul Poliţiilor Locale şi al Serviciilor de pompieri voluntari”, potrivit unui comunicat al Primăriei Bistriţa.
  Delegaţia a avut şi un program de vizitare, ce a cuprins obiective precum un centru de dezvoltare, o şcoală de formare profesională a adulţilor și unitatea de pompieri a oraşului Besancon.
  De asemenea, reprezentantul Inspectoratului Școlar Judeţean Bistriţa-Năsăud a avut o întâlnire cu reprezentanţii Rectoratului din Besancon, în cadrul căreia au avut loc discuţii legate de noi tematici prioritare pentru continuarea schimburilor de experienţă la nivelul celor două instituţii. Cele două părţi și-au exprimat dorinţa de a continua schimburile şcolare între elevi și profesori, de a organiza activităţi tip tabără cu animatori specializaţi pentru profesori şi studenţi, cursuri de lingvistică aplicată în parteneriat și proiecte educaţionale e-twinning”, conform aceleiaşi surse.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Daca primarul Cretu nu ar crede ca lumea a inceput cu el si se termina cu el, in delegatie trebuia sa fi fost invitat si Pavel Popescu. La 20 de ani de la înfrățire oraselor Bistrița (Romania) cu Besançon (Franta), nici un cuvant despre faptul ca evenimentul primei infratiri a Bistritei cu un oras de peste granita s-a petrecut in anul 1997 in timpul mandatului primarului Pavel Popescu (1996-2000). Tot pe vremea lui Pavel Popescu s-a organizat prima editie, a Zilelor Municipiului Bistrita (in 1999), manifestare devenita traditionala pentru bistriteni, sarbatorita an de an in jurul datei de 16 iulie, pana in 2014 cand primarul Cretu a schimbat data Zilelor orasului. Să dăm Cezarului, ce-i al Cezarului!

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close