Inedit! Trei bocitoare din Romuli vor lua parte la un experiment artistic, la Hamburg

-A A +A

Inedit! Trei bocitoare din Romuli vor lua parte la un experiment artistic, la Hamburg
  Trei ţărănci din Romuli, Floarea Bulz, Nastasia Szekely și Floarea Rus, alături de universitarul clujean Valer Simion Cosma (iniţiatorul Conferinţelor/Școlii de Vară de la Telciu), se vor număra, în acest sfârșit de săptămână, printre protagoniștii un proiect artistic pus în scenă de producătorul și regizorul german Maria Magdalena Ludewig, la Centrul Cultural Kampnagel din Hamburg.
  Intitulat „Exerciţiul durerii”, spectacolul inedit propune pe parcursul a trei nopţi și trei zile, de joi până sâmbătă, un experiment artistic al ritualurilor de înmormântare. Ţărăncile din Romuli vor avea rolul pe care îl au în viaţa de zi cu zi, și anume cel de bocitoare, ele fiind cooptate în proiect după ce Maria Magdalena Ludewig, prin intermediul lui Valer Simion Cosma, le-a vizitat chiar acasă la ele, în urmă cu două luni.
  Ritualuri de durere - nici o societate nu poate trăi fără ele. Moartea a devenit un eșec privat sau o greșeală medicală. Afișarea tristeţii și a durerii ameninţă în mod deschis productivitatea zilnică. «Exerciţiul durerii» comemorează 60 de ore de stare de urgenţă, o practică colectivă în durere - intensă, obositoare, neliniștită, radicală. Sala goală va deveni o catedrală de despărţire pentru cei care nu au găsit niciodată un ritual. Este o casă de singurătate comună în care te poţi pierde. Undeva între lasagna încălzită, bocetul românilor, lumina neonului la masa de disecţie, basurile în plină expansiune, dragostea în război, copilul pierdut, tatăl care nu a fost găsit niciodată și soarele în ascensiune”, se arată în programul spectacolului de la Hamburg.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close