|

Cele două feţe ale lui Liviu Dragnea

-A A +A

Cele două feţe ale lui Liviu Dragnea
Jur că nu înţeleg ce se întâmplă cu președintele PSD. În campania electorală era nespus de reţinut, meticulos și bine organizat. Și în discurs, și în coordonarea reţelei PSD din teritoriu. Acum este buimac, bezmetic și contradictoriu. Parcă s-ar fi tamponat cu o locomotivă. Cel care ieșea mereu la tablă și ne arăta priorităţile, punctele obligatorii și direcţiile guvernării pare acum un om rămas fără soft. N-a înţeles că victoria în alegeri nu este suficientă pentru a rezolva problemele României. Și că majoritatea pe care o controlează în Parlament nu-l scutește de presiunile unor instituţii ale statului. Liviu Dragnea n-a priceput că victoria în alegeri nu-l transformă în buricul pământului. Și nici marile puteri din blocul euroatlantic nu cad pe spate la auzul numelui său și al procentelor obţinute.
Unde a clacat Dragnea? La aroganţă și la suficienţă. A crezut că poate face echipă guvernamentală cu toţi cunoscuţii, angajaţii și prietenii săi din Teleorman. N-am văzut niciodată o echipă mai netoată și mai alcătuită în dispreţul competenţei și al performanţei. Dacă nu ar fi fost reacţiile violente ale celor tineri și dacă strada (bine orchestrată!) nu i-ar fi dat șah, cu siguranţă că Liviu Dragnea ar fi împărţit dregătoriile ca într-un sereleu din Roata. Numai fete, contabili, prieteni, parteneri de învârteli. De la această încropeală a echipei a început să pârâie. Și în PSD, și în electorat, și în atitudinea presei. Dragnea a crezut că poate guverna cu oricine, că poate neutraliza toate instituţiile statului, mai ales pe cele care l-au călcat pe bombeu și i-au creat probleme.
Să încerci o guvernare cu Olguţa la Muncă și Protecţie Socială este ca și cum ai lua o gospodină să stea la pupitrul unei rachete pentru un zbor pe Marte. Să îl trimiţi pe Busuioc la Curtea de Conturi a României este ca și cum ai trimite-o pe Carmen Dan la Naţiunile Unite. Sau pe Liviu Dragnea la congresul ţărilor arabe.
Mihai Busuioc este doar un absolvent pârlit de la o universitate privată. La fel ca Elena Udrea, ca toţi profitorii și sfertodocţii strecuraţi în politică. Aceeași lume a miliţienilor, a agenţilor de la Doi ș-un sfert, a serviciilor și turnătorilor își împinge oamenii în posturile importante. Este nevoie de un blocaj la nu știu ce primărie, CCR trimite sau invalidează cheltuirea banilor. Sau sesizează Parchetul și DNA-ul. Sau orbește complet dacă este vorba despre un acolit al puterii.
Liviu Dragnea nu pricepe un lucru. Că folosind numai asemenea personaje neterminate, dubioase, mediocre, suspecte de afaceri necurate, nu va face din PSD un partid credibil. Dimpotrivă, îl va împinge și mai tare spre o moarte lentă.
Și încă un lucru nespus de comic. Liviu Dragnea o ţine langa cu programul de guvernare. Probabil că listoiul cu măsuri imposibile mai fascinează la Cocârlaţii din Deal sau la Cuca Măcăii. În rest, nu stârnește decât râsul. Programul său cu care ne-a ameţit se dovedește a fi o succesiune de măsuri și propuneri idioate, bune doar de luat mintea ţăranilor și a oamenilor de la mahala. De câteva luni, sclipirile lui Darius Vâlcov, cel care i-a fascinat pe pesediști, nu mai au strălucire. Seamănă doar cu tinicheaua coclită a bijuteriilor false. Nu trece o zi fără ca miniștri PSD să nu-și dea cu stângul în dreptul. Ba cu lucruri simple, ba cu înţelegeri proletare ale unor fenomene extrem de complicate.
Tristeţea cea mare vine însă de la faptul că toată echipa Dragnea, cu PSD cu tot, n-a înţeles că ar rezolva mult mai multe probleme dacă s-ar concentra pe mult mai puţine lucruri. Un efort dirijat în accesarea de fonduri europene și o organizare temeinică a încasărilor de taxe și mai ales de TVA ar fi adus la buget sume importante cu ajutorul cărora ar fi putut fi demarate proiecte importante.
Or, toată gruparea Dragnea, inclusiv conducătorul ei, se pierde în mărunţișuri și se cârpește cu bani împrumutaţi de pe piaţa internaţională. România înregistrează peste 8 miliarde euro neîncasaţi pe an și împrumută la greu de pe piaţa internaţională.
Din nefericire, Liviu Dragnea își trădează lipsa de anvergură politică și economică și, mai ales, ne arată că este o victimă a propriei sale trufii. A crezut că poate conduce România dacă se bazează pe secretarele sale din Alexandria!

Cornel Nistorescu

Material preluat din Cotidianul.

 

Aprecierea dvs: - Media: 4.5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close