|

Exerciţiu al jandarmilor montani şi al salvamontiştilor: salvarea unor turişti rătăciţi în Munţii Călimani

-A A +A

Exerciţiu al jandarmilor montani şi salvamontiştilor: salvarea unor turişti rătăciţi în Munţii Călimani
  Jandarmii montani au intervenit în sprijinul a trei turişti care s-au rătăcit în Munţii Călimani, la aproximativ 1.600 m altitudine, aproape de staţiunea Colibiţa, în zona Poiana Tomnatic - drumul forestier Surpătura. Având în vedere condiţiile meteo de vânt puternic, ploaie, umiditate crescută şi temperaturi destul de scăzute, jandarmii montani le-au recomandat celor trei turişti să nu părăsească zona indicată şi să stea pe loc pentru a putea fi recuperaţi în condiţii de siguranţă.
  Până la momentul ajungerii jandarmilor montani în zona indicată, cei trei turişti şi-au continuat drumul, iar din păcate unul dintre aceştia a alunecat pe peretele foarte abrupt şi ud şi s-a rostogolit aproximativ 20 de metri într-o vale adâncă, fapt care i-a produs şi o leziune la picior. Ca urmare a unui nou apel pe 112 al celor trei turişti, jandarmii montani au solicitat şi sprijinul salvamontiştilor, respectiv al celor de la SMURD.
  Imediat ce au ajuns în zonă, jandarmii montani i-au recuperat pe doi dintre turiştii rătăciţi şi i-au urcat în siguranţă până la drumul forestier, după care salvamontiştii au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi scoaterea victimei în condiţii de siguranţă din râpa în care alunecase.
  Ulterior, bărbatul rănit la picior a fost condus până la autospeciala SMURD, unde i s-au acordat îngrijirile necesare, acesta refuzând deplasarea la o unitate spitalicească motivând că se simte mult mai bine.
  Din fericire, acesta a fost doar un exerciţiu destinat pregătirii continue a cadrelor, cu tema „Căutarea şi salvarea unui grup de turişti rătăciţi în Munţii Călimani”. Acesta a fost efectuat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud - jandarmii montani din Piatra Fântânele, în cooperare cu Salvamont Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud.

  Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close