Expoziţie de pictură și grafică a unui grup de studenţi de la Chișinău

-A A +A

Expoziţie de pictură și grafică a unui grup de studenţi de la Chișinău
  Vernisajul expoziţiei „Natură și artă” s-a încheiat într-un ton optimist, aceasta fiind închinată apropiatei aniversări a 100 de ani de la Marea Unire a Românilor, 1 Decembrie 1918. Coordonatorul studenţilor, profesoara de istoria artei Corina Breazu, a precizat că românii de o parte și de alta a Prutului sunt în fapt uniţi, mai lipsește un amărât de act politic (a subliniat: politic!) hotărât al Parlamentului de la Chișinău și validarea acestuia de către Parlamentul de la București.
  Tabăra de creaţie a studenţilor de la Chișinău s-a desfășurat pe teritoriul Asociaţiei Tășuleasa Social de la Piatra Fântânele, sub înalta egidă a Casei Regale a României. Expoziţiile (căci sunt două) sunt organizate în Sala Grigore Bradea a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud și în spaţiul expoziţional al Casei Argintarului din Bistriţa. Organizatorii chiar au afirmat că la Tășuleasa grupul de studenţi a studiat cu seriozitate, riguros supravegheat de profesori, iar dovada este numărul uimitor de mare de tablouri în ulei și de grafică realizate de tinerii moldoveni. Studenţii aparţin Academiei de Pictură „Stati Art”, al cărei patronaj e asigurat de Nicoleta Stati, iar tabăra se află la a treia ediţie, primele două desfășurându-se în perioadele 5-15 octombrie 2016 şi 5-15 aprilie 2017. Directorul muzeului, Alexandru Gavrilaș, a prezentat asistenţei datele de mai sus, bucuros că instituţia a înregistrat o primă activitate acum, când încă șantierul de renovare a edificiului nu e chiar încheiat (frumos muzeu are Bistriţa!). Alin Ușeriu și-a exprimat la rându-i bucuria că a avut din nou prilejul să se pună la dispoziţia grupului de artiști de la Chișinău.
  Despre arta studenţilor a vorbit criticul de artă Vasile Duda, care a apreciat forţa și lumina cu care se arată natura vie în peisajele expuse vizitatorilor. Cu adevărat, peisajele de la Piatra Fântânele sunt captivante, iar decupate și expuse într-o altă realitate, cea picturală, desenate de peneluri mânuite cu știinţa, cunoașterea și pătrunderea enigmaticei naturi, devin și mai convingătoare. Realitatea pe care o pot exprima mintea şi filtrele privirii devine acaparantă și ocupă teritoriile neuitării.
  Dintre semnatarii lucrărilor de pe simeze îi menţionăm pe: Victor Teslaru, Nicoleta Dabija, Maxim Romaniuc, Maxim Melearciuc, Carolina Leagu, Cristina Drăgoi, Sorina Păcătos şi Veaceslav Uzun.
  La Casa Argintarului sunt expuse studii, la adresa cărora Vasile Duda a afirmat că sunt extraordinare. Putem nota aici că expoziţiile sunt cu vânzare.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close