|

Guvern: Fonduri suplimentare pentru Programul Rabla Clasic și pentru noul Program RO-LA

-A A +A

Guvern: Fonduri suplimentare pentru Programul Rabla Clasic și pentru noul Program RO-LA
Bugetul alocat Programului Rabla Clasic va fi majorat cu circa 25 de milioane de lei, urmând să fie disponibile 3.800 de vouchere în plus pentru acest an, potrivit unei Hotărâri aprobate miercuri de Guvern, se arată într-un comunicat remis Agerpres.
Se asigură, astfel, continuarea Programului Rabla, program de succes aflat la cea de-a treisprezecea ediţie, pentru a încuraja cumpărarea de autoturisme care nu poluează și sunt mai sigure în trafic”, se spune în comunicat.
Totodată, Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru demararea Programului RO-LA, prin care se urmărește reducerea poluării, a noxelor și a emisiilor de CO2 din atmosferă.
Noul program de finanţare vizează reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfă le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată”, se precizează în comunicat.
Potrivit Executivului, transportul de tip RO-LA reprezintă forma particulară de transport combinat în care vehicule rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferată, în trenuri compuse din vagoane specializate, iar încărcarea și descărcarea vehiculelor rutiere pe, respectiv de pe vagoanele specializate se realizează în terminale specializate, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie și prin rulare pe roţile proprii. Totodată, șoferii vehiculelor rutiere autopropulsate pot însoţi respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, caz în care sunt transportaţi în vagoane de călători (vagoane cușetă sau vagoane de clasă).
Guvernul precizează că programul RO-LA se înscrie în Politica naţională a României în domeniul energiei din surse regenerabile (SRE), în vederea corelării cu economiile de energie și creșterea eficienţei energetice, componente importante ale pachetului de măsuri necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru respectarea Protocolului de la Kyoto la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Hotărârea adoptată miercuri de Executiv modifică anexele nr. 1, 1a, 1b și 2b la HG 146/2017 privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu și al Administraţiei Fondului pentru Mediu, se mai arată în comunicat.

Agerpres

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close