O delegaţie georgiană a vizitat Năsăudul

-A A +A

O delegaţie georgiană a vizitat Năsăudul
  Târgul năsăudean de joi, dar și obiectivele culturale și turistice din „orașul academicienilor” au avut vizitatori tocmai din estul Georgiei, mai precis din Dedoplistskaro, un orășel gruzin cu circa 6.000 de locuitori. Delegaţia a ajuns pe meleagurile noastre în cadrul unui schimb de experienţă în ceea ce privește procesul de înfiinţare, creștere şi dezvoltare a unui Grup de Acţiune Locală de succes, la invitaţia GAL „Ţara Năsăudului”, ce are sediul la Feldru (GAL = parteneriat public-private menit să atragă fonduri europene pentru finanţarea proiectelor administraţiilor publice locale și a celor provenite din mediul privat local).
  Concluziile vizitei la Năsăud au fost trase în cadrul unei reuniuni găzduite de sala de ședinţe a Consiliului Local, întâlnire la care au participat primari și viceprimari ai zonei, oaspeţii fiind întâmpinaţi cu urări de bun venit și o scurtă prezentare a orașului făcută de primarul Mircea Romocea.
  În calitate de „păstor” al grupului din Dedoplistskaro, directorul executiv al GAL „Ţara Năsăudului”, Iuliu Zsejki, a ţinut să aducă lămuriri privind această vizită. Potrivit lui Zsejki, deplasarea se încadrează în proiectul „PROCEED”, finanţat de Uniunea Europeană și fundaţia elveţiană HEKS/EPER, prin care se urmărește eradicarea sărăciei. Astfel, aflat la începuturi, GAL-ul din orășelul georgian a trimis reprezentanţi pentru a învăţa din experienţa GAL „Ţara Năsăudului”, asociaţie care a derulat deja o primă sesiune de proiecte finanţate din fonduri europene pentru localităţile membre. Prin vocea conducătoarei de grup, gruzinii au mulţumit pentru ospitalitatea arătată pe parcursul șederii, lansând invitaţia ca vizita să fie întoarsă cât de curând.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Vai de mama lui “GAL Țara Năsăudului”!!! În afară de vizite și schimb de povești nu vă puteți lăuda cu nimic... Priviți puțin spre alte GAL-uri, fapte, nu povești... Îmi pare rău să o zic, dar sunteți foarte slabi...(sau pentru “prietenii dvs, poate nu”).

  imaginea utilizatorului Cecilia

  Felicitari pentru reusita actiunii SI a muncii celor din Gal " Tara Nasaudului" pentru schimburile de experienta,dar SI pentru mai mult decat implicarea in VIATA comunitatii georgiene.Succes PE Mai departe, domnule Iuliu Zsejki!

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close