Sorin Hangan, replică la replica ADI Deșeuri: Cum să ameninţi cetăţeanul, când sistemul și dotarea sunt varză?

-A A +A

Sorin Hangan, replică la replica ADI Deșeuri: Cum să ameninţi cetăţeanul, când sistemul și dotarea sunt varză?
Președintele organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal, Sorin Hangan, a dat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o replică la replică, după ce ADI Deșeuri a reacţionat la anumite afirmaţii pe care liberalul le-a făcut privind selectarea colectivă, în contextul în care anterior se anunţase că, din octombrie, aruncarea deşeurilor la grămadă va fi sancţionată.
Încep cu un mesaj către ADI Deșeuri, care, în urma conferinţei de săptămâna trecută, mi-a transmis un drept la replică, și vreau să le spun că Sorin Hangan nu inventeză, Sorin Hangan doar constată. ADI Deșeuri a sărit ca ars când subsemnatul a supus atenţiei problemele majore ale colectării selective. (...) Tonul arogant al ADI Deșeuri denotă aroganţă, deși problemele cu care se confruntă ar necesita mai degrabă mea culpa. Este de notorietate faptul că mai toţi primarii din judeţ și unităţile administrativ-teritoriale au un dinte împotriva ADI Deșeuri. Se zvonește că toţi au probleme în colectarea, selectarea și transportul gunoiului, că se cheltuiesc sume mari de bani din bugetele locale. ADI Deșeuri ţine la imagine, așa cum spune, dar imaginea este șifonată. Sorin Hangan este un cetăţean, ales consilier de cetăţeni și nu are un război cu ADI Deșeuri, cetăţenii au un război, justificat, cu ADI Deșeuri, cu sistemul de colectare, cu firma de salibritate, cu preţurile, cu disconfortul, cu tot”, a spus Sorin Hangan.

Containerele semiîngropate reprezintă mobilier urban, consideră Hangan, care le cere membrilor Adi Deşeuri să ia pulsul străzii.
Domnilor din conducerea ADI Deșeuri, ieșiţi în stradă și întrebaţi cetăţenii despre toate problemele ridicate de mine. O să aveţi surprize nebănuite. Exprimarea mea a fost galantă în comparaţie cu ceea ce vor mulţi să vă reproșeze. A sta în birou și a compune răspunsuri este ușor. A interacţiona cu cetăţenii este greu. Domnilor preocupaţi de imagine, când aţi fost ultima dată printre blocurile din Bistriţa, să observaţi că acea colectare selectivă, valabilă în toată Uniunea Europeană, la noi a început strâmb și continuă strâmb. Avem ca mobilier urban containere semiîngropate, deoarece operatorul actual nu are utilajele necesare, apoi oricare cetăţean vă va pune o întrebare simplă, de bun-simţ: Colectăm selectiv, dar unde le punem?, pentru că între blocuri există trei pubele pe care scrie foarte mare gunoi menajer”, a continuat liberalul.

Președintelui organizaţiei municipale a PNL i se par nejustificate ameninţările cu amenzi la adresa cetăţenilor: „Cum să te referi la amenzi, să ameninţi cetăţeanul, când sistemul și dotarea sunt, scuzaţi-mi expresia, varză? I-aţi răspuns lui Sorin Hangan, vezi Doamne, că legislaţia, licitaţia, termene, preţ... dar nu aţi luat niciun moment în calcul că vina principală pentru situaţia creată o are politica de salubritate sub orice critică de care sunteţi responsabili dumneavoastră, domnilor. Cetăţenii au fost păcăliţi în timp, iar acum cereţi amenzi”.

Sorin Hangan spune că nu are de ce să regrete atitudinea exprimată la adresa ADI Deşeuri: „Sunt la fel de nemulţumit cum sunt mii, poate zeci de mii de bistriţeni care suportă această bătaie de joc de la Vitalia, Supercom, ADI, Consiliul Judeţean, primărie și care sunt nerăbdători să vă transmită mesaje de nemulţumire. Daţi-ne în judecată pe toţi că v-am afectat imaginea, inclusiv presa, care mediatizează aceste anomalii, pe care le vom plăti până la urmă tot noi, cetăţenii. Dumneavoastră, sigilaţi-vă în birouri. Ignoraţi realitatea! Dacă o să fiu dat în judecată, o să vă stau la dispoziţie, vizavi de acuzaţia de dezinformare, când mă refeream la preţurile mărite. Cred că dumneavoastră știţi mai bine decât mine că la nicio jumătate de an după începerea acestui proiect, după organizarea licitaţiei, operatorul de la groapa de gunoi care a câștigat licitaţia a venit cu o mărire de preţ, dacă nu mă înșel, ceva în jur de 67 la sută. (...) Este adevărat că actualul operator care transportă deșeurile din municipiul nostru nu a mărit tariful la transport, ci doar la unele operaţii – măturat stradal, curăţatul rigolelor - dar, să mă iertaţi, la fel știu toţi cetăţenii că actualul operator, care a fost angajat prin atribuire directă, a venit din start cu un preţ triplu faţă de vechiul operator, care avea preţ stabilit prin licitaţie la vremea respectivă”.

În final, preşedintele PNL Bistriţa s-a referit la raportul Curţii de Conturi privind activitatea Primăriei Bistriţa din 2016, Sorin Hangan insistând pe o serie de nereguli depistate de auditori: „S-au făcut abuzuri vizavi de unele aspecte cum ar fi atribuirea de scutiri preferenţiale de taxe unor firme prietene, în 2016, atribuirea contractelor de publicitate printr-un intermediar, la preţuri mult mai mari decât preţurile pe care le practică firmele de publicitate, iar plăţile s-au făcut prin încălcarea reglementărilor legale, apoi au fost făcute plăţi necuvenite pentru deplasări externe pentru care nu au existat documente legale, cum ar fi la Roma, Mastricht etc., lucrări de organizare de șantier decontate pentru care nu există documente justificative, iarăși plăţi nejustificate cu titlu de consultanţă pentru implementarea sistemului managerial și unele plăţi nelegale la pârtia de schi”.

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Stiti ce-i cu "adunarea selectiva " a gunoiului ? Un "smecher" vrea sa faca "sc.u.la mare" valorificand plasticul, hartia si metalul, cu cheltuieli cat mai putine ( adica sa nu mai plateasca el muncitori care sa faca acest lucru la groapa de gunoi ) si s-a gandit el, sa "faca presiuni " ( la buzunare ...cred ca - stiti ce vreau sa zic... ) maimarilor nostri, sa ne fortzeze sa adunam gunoaiele gata selectate, "smecherul" doar sa le ridice si sa le duca direct la "DCA" ( sau cum dr.acu se mai numeste acuma ) . Simplu, nu !?
Dati domnilor la toata lumea pubele pe cele 3 categorii si cand le adunati, mergeti cu 3 masini, fiecare sa culeaga acele deseuri, ca in prezent este o singura masina, care aduna in acelasi loc, toate aceste "gunoaie " degeaba le selecteaza lumea separat .
Dar cadavrele de animale, cine si cum le aduna (?) ( Gaini, pisici, caini... sobolani... etc. etc... )ca n-ati specificat . In Germania de exemplu, exista masina speciala care ridica cadavrele si le valorifica ( depune gratis ) pentru rapitoarele de pe fondurile de vanatoare ... ( vulpi, lupi, ursi, corbi... , vulturi... etc. etc. ) La noi, cine face asta ?

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close