Tunete și fulgere

-A A +A

Tunete și fulgere
E o zi cu ceaţa coborâtă pe coamele dealurilor. Până să-mi vină cheful de scris, m-am apucat iar să schimb pământul la flori. Spălatul șosetelor se amână până va veni o zi la fel de mohorâtă. Pentru ca să fac altceva. Cum se spune: astăzi vremea nu-i propice jucătorului de popice...
Fulgere și trăsnete am văzut de vreo zece zile, dacă nu chiar de mai multe, pe bina politică de la București. A părut că toţi politicienii, de la mic la mare, aveau limbrici și-i mâncau limbile. În această perioadă, și-au scărpinat dragii de ei limbile numai cu perle bune pentru jurnaliști.
Privite însă de la mare distanţă și prin microscop fulgerele și trăsnetele politicienilor noștri, ușor se poate vedea că sunt artificiale. De un an de zile, de la câștigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat (PSD), reprezentanţii formaţiunilor politice ne-au prezentat numere de circ și jocuri de artificii. Iar pentru ţară nu au făcut nimic. Și am mai auzit un ageamiu din Parlament care declara ritos că Guvernul Mihai Tudose este cel mai bun din istoria României (auzindu-i exprimat tupeul, era să cad în coadă!). Dar, ce să zic, veșmintele de faţadă au fost programate încă din paginile Programului de guvernare al PSD, din 2016.
Dar să nu uităm celelalte partide. Întreb și eu retoric, ca Ștefan cel Mare: Unde e ALDE, alianţa ale cărei iniţiale eu nu le descifrez decât pe jumătate? O fi un melanj, desigur: Alianţa Liberal Democrată..., dar E ce semnifică? Să însemne, iniţiala E, Ecologic? Te pomenești. Căci de asemenea amestec politic numai Călin Popescu Tăriceanu este în stare! Doamne Dumnezeule, mare îţi este grădina! CPT, oare cum de te mai rabdă Dumnezeu pe pământ, câtă vreme nici preţurile la carburanţi nu le cunoști? Chiar, ageamiule, artificierule, când plătești la pompă nu te uiţi cât a costat plinul? Sau, te pomenești!, ai acasă o pompă trasă și pentru benzină, și pentru motorină, și pentru gaze naturale, una specială, că de aia ești președintele Senatului (ce te-ai mai ajuns, musiu!), iar de vreo câteva luni visezi cu ochii deschiși, zâmbind, cum ai să îl suspenzi din funcţie pe președintele Klaus Iohannis, ca să ajungi și tu președintele României, chiar și interimar, să freci și tu scaunele și canapelele de la Cotroceni, ca fostul tău coleg de suferinţă, Traian Băsescu, și să organizezi conferinţe de presă ca să auzi din gura jurnaliștilor cum ţi se adresează cu „Domnule președinte...”, chiar de precizează „Domnule președinte interimar”... Nu contează, CPT, președinte să te vezi, să le faci în ciudă și ălora de la Bruxelles, pe care nu-i prea înghiţi atunci când dau telefone ca să-ţi repare gafele! Mare artificier te-ai mai ajuns! Dar ce dezamăgit sunt eu de prestaţia ta de lebădă politică la remorca PSD. Că de nu erau PSD și Liviu Dragnea, la alegerile din 2016, singură, Alianţa ta nu ar fi obţinut mai mult de 3 la sută, chiar și cu sprijinul tacit al UDUR (Uniunea Democrată a Ungurilor din România; vedeţi, până și acronimul UDMR – pardon! - ne spune că ei, ungurii, sunt „din România”, ca și cum nu ar fi cetăţeni români; exact ca, în 1921, PCR, al cărui nume în clar era Partidul Comunist din România, ce denota că formaţiunea mamă a PC din R se afla la Moscova!).
Am deviat, dar nu-i bai, aţi putut afla noi informaţii despre ALDE. Continui cu invocarea lui Ștefan: unde ești tu, USR (Uniunea Salvaţi România)? USR, alt satelit al PSD, pe șest, desigur, nu pe faţă, să nu afle coana Elena Udrea... Unde ești tu, PMP (Partidul Mișcarea Populară)? Mare, mare piţifelnic este Traian Băsescu. Nu i-a fost destul că vreme de zece ani a urmat cu strășnicie lozinca lansată în 1984 de Mihail Gorbaciov: „Una zice, alta face/Asta-i lupta pentru pace”!? Acum Băsescu trage tare la ramele României proclamându-se salvator. Noroc este că Băsescu vorbește, dumnealui aude! Marele artificier Băsescu, la secundă, cum prindea vreun mocăit, cum îl rădea, cum îi dădea drumul prin curte! De Dan Voiculescu zic. L-a băgat (artificial, desigur) pe Voiculescu la bulău, cu tot cu Partidul Conservator, dar uite că DV a urmat reţeta celor privaţi de libertate în urma unei hotărâri judecătorești definitive și, la câţiva ani, a făcut încurcătură de maţe. Și a fost eliberat din închisoare, chipurile să se trateze special. Și liber a rămas. Dar daunele produse statului român cine le decontează? Nu le-a decontat nimeni! Așa, să tot stai la închisoare, să-ţi plângă Antena 3 pe piept, să afle tot natul câtă suferinţă ai pătimit, DV, dar bănetul, un purcoi de euroi și dolari, la buzunar a rămas! Și Băsescu ne dă lecţii de politică. De politică contrafăcută, desigur. Doar numai la asta se pricepe.
Pe celelalte partide nu le mai invocăm. Consider că nu merită. Mozolesc scena politică suficient cu alaiuri de minciuni...
Cum? Iată: În rândul artificiilor se încadrează minciuna, drăguţa. Eh, minciuna cu picioare lungi, degete lungi. Ca la ministresele Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, sprijinite inebranlabil de premierul Mihai Tudose și-n primul rând de Liviu Dragnea. Cum? Simplu, premierul fiind sigur că românul uită:
Cele două ministrese sunt chemate la Parchet să depună mărturii. Câte tunete, câte fulgere, câte înflorituri și zorzoane nu le-au pus și presa! Însă, din prima, drăguţa de Rovana Plumb a declarat ritos: „Eu nu sunt cu nimic vinovată. Eu orice întreprind în cadrul ministerului fac pentru România. Eu numai la România mă gândesc...”. Cât spirit de sacrificiu la RV! Să-i plângi de milă, nu alta. Iar de demisie nici nu a amintit. La fel, madam Shhaideh: „Eu nu mă simt vinovată cu nimic. Eu muncesc de dimineaţa până seara. Eu nu-mi dau demisia”.
După ce, recent, în cadrul CEx al PSD, s-a lămurit că doamnele trebuie să demisioneze, premierul Mihai Tudose ne-a plasat o minciună cu cănaci și zurgălăi: „Eu de la început am știut. De la început doamna Shhaideh și doamna Plumb au venit la Cabinet cu demisiile, dar nu le-am aprobat...”.
Acum, cum o fi? Cele două au refuzat public de la bun început să-și de-a demisia, cum ar fi fost firesc în astfel de situaţii, dar Tudose a refuzat să semneze demisiile acestor doamne, demisii pe care primul ministru nici nu le-a văzut. Domn' Tudose, nu-i așa că românii e niște fraieri? Ei înghit orice gâlmă!
Și câte și mai câte artificii politice, marca Liviu Dragnea!

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close